Τρέιλερ: Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις στο μυσταγωγικό ντοκιμαντέρ «This Much I Know Τo Be True» - νεα || cinemagazine.gr
11:31
24/6

Τρέιλερ: Νικ Κέιβ και Γουόρεν Έλις στο μυσταγωγικό ντοκιμαντέρ «This Much I Know Τo Be True»

Ο Άντριου Ντόμινικ σκηνοθετεί ένα ντοκιμαντέρ για μια συνεργασία - κόσμημα της σύγχρονης μουσικής και κινηματογραφικής σκηνής.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Λάτρεις των «κακών σπόρων» ενωθείτε. Αυτή η...σπορά είναι από τις ωραιότερες, σημαντικότερες (και πιο cult) σπορές της ποπ μουσικής. Και το νέο μουσικό ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Άντριου Ντόμινικ, που είχε και τους δύο στην μουσική του δικού του «Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007), είναι από τα γεγονότα της χρονιάς που διανύουμε (διαβάστε τη γνώμη μας για την ταινία εδώ).

Ο Νικ Κέιβ και ο Γουόρεν Έλις είναι αρχαίοι συνεργάτες, όχι από τα πρώτα χρόνια των Bad Seeds, αλλά από τότε που έγιναν γνωστοί και δημοφιλείς σε ένα πλατύτερο κοινό στις αρχές του '90. Και το «This Much I Know to Be True» θα είναι η συνέχεια του «One More Time With Feeling» του 2016 της περιόδου που οι Seeds ετοίμαζαν το Skeleton Τree, της περιόδου που ο Κέιβ έχασε τον 15χρονο γιο του σφραγίζοντας την έκτοτε πορεία του.

Το νέο ντοκιμαντέρ, που έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Βερολίνου τον Φλεβάρη, μελετά την δημιουργική διαδικασία του ντουέτου για τα δυο πιο πρόσφατα συνεργατικά άλμπουμ τους («Ghosteen» και «Carnage», το ένα ως Seeds το άλλο ως δίδυμο), και διερευνά τις αλλεπάλληλες συνεργασίες τους τα τελευταία 25 χρόνια (ιδίως την τελευταία 15ετία που έχουν «εισβάλλει» για τα καλά στον κινηματογραφικό χώρο).

Σημειωτέον πως ο Ντόμινικ, που παράλληλα ολοκλήρωνε και το «Blonde», το biopic για την Μέριλιν Μονρό (με την Άνα ντε Άρμας στον ρόλο), πήρε τελικά ένα NC-17 λόγω σκηνών σεξ και μιας φημολογούμενης σκηνής βιασμού. Την ταινία αναμένουμε στο Netflix τον Σεπτέμβριο. Κέιβ και Έλις γράφουν τη μουσική και εδώ - αυτό κι αν είναι παράξενη επιλογή - εκτός αν όλο το έργο εκτυλίσσεται στο σετ των «Αταίριαστων»...