Το «Dungeons & Dragons» υποδέχεται και τον Χιού Γκραντ - νεα || cinemagazine.gr
11:31
3/3

Το «Dungeons & Dragons» υποδέχεται και τον Χιού Γκραντ

Πολύπαθο κινηματογραφικό εγχείρημα που οι φανατικοί του επιστραπέζιου περιμένουν στη γωνία. Αυτή τη φορά όμως, οι οιωνοί παραείναι θετικοί.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Από τα πλέον γνωστά role-playing επιτραπέζια εκεί έξω, που από το 2000 και μετά τη πρώτη κινηματογραφική απόπειρα από τον Κόρτνει Σόλομον με μια απονενοημένη συμμετοχή του Τζέρεμι Άιρονς, ο τίτλος μπήκε σε δικαστικούς αγώνες για τα δικαιώματα, που εν τέλει κέρδισε η Warner, αλλά θα φτιάξει τελικά η Paramount.

Τώρα έχουμε σκηνοθετικό δίδυμο -είναι ο Τζόναθαν Γκόλνσταιν και ο Τζον Φράνσις Ντάλεϊ του αβανταδόρικου «Game Night»- και πρωταγωνιστές. Ο Χιου Γκραντ θα κρατήσει τον ίδιο ρόλο που είχε στην πρώτη ταινία ο Τζέρεμι Άιρονς και το καστ συμπληρώνουν ο Κρις Πάιν, η Μισέλ Ροντρίγκεζ και η Σοφία Λίλις, γνωστή από τη συμμετοχή της σε πολλά θρίλερ, ανάμεσά τους και το «Αυτό». 

Για την ιστορία, η ταινία (και το παιχνίδι) έχει να κάνει με πολέμους, κυνήγι θησαυρών, αφηγήσεις σαν παραμύθι, με παράξενα πλάσματα, ξωτικά, γενναίους πολεμιστές και φυσικά δράκους, όπου ένας οικοδεσπότης κινεί την πλοκή σε δικά του μονοπάτια. Κι όποιος κατάλαβε, ακολουθεί. Και είναι πολλοί εκείνοι που εδώ και σχεδόν 50 χρόνια έχουν το «Dungeons & Dragons», ως Ευαγγέλιό τους.