Πίσω στα θρανία! Έρχεται η συνέχεια του «Election» του Αλεξάντερ Πέιν - νεα || cinemagazine.gr
11:46
9/12

Πίσω στα θρανία! Έρχεται η συνέχεια του «Election» του Αλεξάντερ Πέιν

Πέιν και Γουίδερσπουν επιστρέφουν πίσω και μπροστά από τον φακό αντίστοιχα, για το σίκουελ μιας ταινίας που με τα χρόνια απέκτησε cult status.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Το «Election», με τη Ρις Γούιδερσπουν και τον Μάθιου Μπρόντερικ σε πιο απαιτητικό ρόλο από όσο τον είχαμε συνηθίσει, ήταν η ταινία που έφερε στο κινηματογραφικό προσκήνιο τον Αλεξάντερ Πέιν, μια μαύρη κωμωδία που στηλίτευε με τον τρόπο τους είδους της σχολικής ταινίας ένα δομικό στοιχείο του αμερικανικού και κατ’επέκταση του δυτικού πολιτισμού, εκείνο του αδυσώπητου, ανθρωποφαγικού ανταγωνισμού. Στην πορεία ο Αλεξάντερ Πέιν έκανε πιο αναγνωρισμένες ακαδημαϊκά ταινίες, ανάμεσά τους και τα «Πλαγίως» και «Νεμπράσκα», για τα οποία θα τον ευγνωμονούμε μια ζωή.

Στο μεταξύ, το «Election» απέκτησε cult στάτους, σε τέτοιο βαθμό που οι ιθύνοντες του Paramount+ άναψαν το πράσινο φως για ένα σίκουελ βασισμένο στη συνέχεια της ιστορίας που έγραψε ο συγγραφέας Τομ Περότα, στο βιβλίο του οποίου βασίστηκε και το πρωτότυπο. Το «Tracy Flick can’t win», όπως είναι ο τίτλος της ταινίας, βρίσκει την ηρωίδα στα 40 της, βοηθό διευθύντριας σε ένα λύκειο και να μηχανορραφεί ώστε να πάρει τη θέση της ιεραρχικά ανώτερής της.

Η ταινία θα βγει απευθείας στο Paramount+ μεν, αλλά η παρουσία του Πέιν πίσω από τον φακό και της Γουίδερσπουν μπροστά από αυτόν μας κάνει αισιόδοξους για το αποτέλεσμα.