Η Pixar παίζει με τη φωτιά (και το νερό) στο τρέιλερ του «Εlemental» - νεα || cinemagazine.gr
11:13
29/3

Η Pixar παίζει με τη φωτιά (και το νερό) στο τρέιλερ του «Εlemental»

Μετά τα συναισθήματα και τις ψυχές ήρθε η σειρά των στοιχείων της φύσης να ανθρωποποιηθούν στη νέα πρωτότυπη ταινία της αγαπημένης εταιρείας που αναμένουμε τον Ιούνιο. Το τρέιλερ πάντως δείχνει ευρηματικό.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Kάθε φορά που γράφουμε για νέα ταινία της Pixar, τρέμει το φυλλοκάρδι μας μήπως είναι η τελευταία, μήπως η Disney προβεί σε δραστικότερες κινήσεις σε βάρος της αγπημένης εταιρείας, μήπως η συνταγή και η ασφάλεια καταπιούν την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα.

Τα κεντρικά της Disney κάνουν πόλεμο νεύρων στο παράρτημα της Pixar εδώ και καιρό, στέλνοντας τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες ταινίες της εταιρείας («Soul», «Luca», «Turning Red») μόνο στο Disney+ στις ΗΠΑ, αντί να τις κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα και στις αίθουσες. Το «Lightyear» που επέλεξαν να βγει στις αίθουσες ήταν συνδεδεμένο με το πιο κερδοφόρο franchise της Pixar, ήταν επίσης η πιο προκάτ (και με διαφορά η χειρότερη) ταινια της εταιρείας. 

Η επόμενη πρωτότυπη ταινία της Pixar είναι το «Elemental». Μετά τα συναισθήματα και τις ψυχές, ήρθε η σειρά να ανθρωποποιηθούν τα στοιχεία της φύσης, δηλαδή το νερό, η φωτιά, η γη και ο αέρας, τα οποία συνυπάρχουν σε μια πόλη. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Πίτερ Σον του «Καλόσαυρου», μια ταινίας καλόψυχης μεν και φέρουσας και σεκάνς γουέστερν, αλλά και μιας από τις minor προσθήκες στον pixarικό κανόνα.

Για τον Σον η ταινία είναι προσωπική υπόθεση. «Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Κορέα στο Μπρονξ στις αρχές των '70s και άνοιξαν ένα μανάβικο», δηλώνει ο Σον. «Ήμασταν μία από τις πολλές οικογένειες που κατέφτασαν σε μια νέα χώρα με ελπίδες και όνειρα και βρεθήκαμε σε μια δεξαμενή διαφορετικών πολιτισμών και γλωσσών. Η ιστορία μας αφορά τα βασικά στοιχεία. Κάποια τα βρίσκουν μεταξύ τους και κάποια άλλα όχι. Τι θα συνέβαινε αν τα στοιχεία ήταν αληθινά;

Δείτε στη συνέχεια το επίσημο τρέιλερ και υπομονή, το πολυπολιτισμικό «Elemental» (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Στο Στοιχείο τους») έχει ημερομηνία εξόδου 15 Ιουνίου 2023.