Τίτλοι τέλους για το «The Ellen DeGeneres Show» - νεα || cinemagazine.gr
10:58
13/5

Τίτλοι τέλους για το «The Ellen DeGeneres Show»

Ήταν θέμα χρόνου να πέσει η αυλαία για την Έλεν ντε Τζένερις και το πολυλάλητο τηλεοπτικό της σόου, μετά από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά και κακό εργασιακό περιβάλλον. Και να που πέφτει μετά από 19 χρόνια παρουσίας.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Τελευταίος χρόνος θα είναι ο επόμενος για το τηλεοπτικό τοκ σόου που φιλοξένησε όλη την αμερικανική show biz, το σόου που έθρεψε μια γενιά που έμαθε να ζει μέσα από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

Τι κι αν το αρχικό πλάνο ήταν όντως αυτά να είναι τα τελευταία τρία χρόνια της Έλεν Ντε Τζένερις, αφού είχε υπογράψει τριετή ανανένωση συμβολαίου το 2019; Τα γεγονότα την πρόλαβαν με διόλου κολακευτικές αποκαλύψεις και κατηγορίες για άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά στο παρασκήνιο της εκπομπής.

Πριν ένα περίπου χρόνο 10 πρώην υπάλληλοι του The Ellen DeGeneres Show, αποκάλυψαν πως απολύθηκαν μετά από αίτημα άδειας για θέματα υγείας ή πένθους, ενώ κάποιοι άλλοι δήλωσαν ότι είχαν οδηγία από τους διευθυντές να μην μιλούν στην Ντε Τζένερις αν την συναντούσαν τυχαία στους διαδρόμους ή στο γραφείο. Οι περισσότεροι κατηγορούσαν τους εκτελεστικούς παραγωγούς και ανώτερους διευθυντές για το τοξικό περιβάλλον, αλλά όπως είχε σχολιάσει ένα πρώην υπάλληλος, «χρειάζεται πραγματικά να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη» αφού το όνομά της ήταν η «βιτρίνα» της εκπομπής. Μετά τις αποκαλύψεις  η Έλεν απέλυσε τρεις παραγωγούς του σόου, εκείνους που στήριξαν περισσότερο την εκπομπή μέσα στα χρόνια και δικαιολογήθηκε στον αέρα κοιτάζοντας τους θεατές στα μάτια, μη κρύβοντας την αμήχανη συγκατάβαση των όσων είχαν συμβεί.Το πλήγμα όμως στην δημοτικότητά της είχε συμβεί.

Τώρα δηλώνει πως είναι «έτοιμη για νέες προκλήσεις», αλλά η αλήθεια είναι πως τα νούμερα της φετινής χρονιάς, μιας χρονιάς που θα μπορούσε να της δώσει αρκετά υψηλά νούμερα τηλεθέασης λόγω καραντίνας, κατρακύλησαν κατακόρυφα, με αρκετούς χορηγούς να απομακρύνονται από τα credits.

Για την ιστορία, η Έλεν ξεκινήσε το «The Ellen DeGeneres Show» λίγο καιρό μετά το coming out της ως λεσβία στο εξώφυλλο του Time και στο «Ellen» (1994-1998), σε εποχές ομολογουμένως άγριες που τέτοιες δηλώσεις θα μπορούσαν να καταστρέψουν καριέρες. Εκείνη όμως κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο hot ονόματα της τηλεόρασης.

H αλήθεια είναι πως στάθηκε υπέρμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, δεν έκρυψε ποτέ την ομοφυλόφιλη ταυτότητά της και πάντα στήριζε τις μειονότητες, απλά λειτουργούσε με εαυτούς δύο ταχυτήτων. Εντυπωσιακό μεν, αποπροσανατολιστικό δε. Μέσα στα χρόνια μοιραζόταν τα πάντα τόσο για την προσωπική της ζωή με το κοινό, όσο και για τα παράλληλα επαγγελματικά της βήματα, από τον γάμο της με την Πόρτια Ντε Ρόσι μέχρι τις μεταγλωττίσεις στο «Ψάχνοντας το Νέμο» και στο «Ψάχνοντας τη Ντόρι» για λογαριασμό της Ντίσνεϊ.

Η Warner Bros επιβεβαίωσε την «παραίτηση» της Έλεν, που θα ανακοινωθεί από την ίδια τις προσεχείς μέρες και σκέφτεται την Τζένιφερ Άνιστον ως πιθανή αντικαταστάτρια, κάτι που μάλλον δεν βρίσκει την ίδια σύμφωνη, καθώς ζει μια δεύτερη ακμή στην καριέρα της με την συμμετοχή της στο «The Morning Show».

Μη γελιόμαστε, η Έλεν δεν είναι εκείνη που πρέπει να λυπηθούμε. Πληρώνει τα λάθη μιας υπεροψίας που έτρεφε μια πετυχημένη εκπομπή δυο δεκαετίες τώρα, που όταν τα φώτα έσβηναν η ίδια κατα πως φαίνεται δεν ήταν τόσο χαμογελαστή, δεν ήταν τόσο λαμπερή, ούτε τόσο οικεία. Το μάντρα «Be Kind» που επαναλάμβανε, μάλλον δεν ήταν καθημερινή πρακτική. Το πιθανότερο είναι πως θα βρει καταφύγιο σε κάποια streaming πλατφόρμα, που σαν άλλη Κολυμβήθρα του Σιλωάμ θα την υποδεχτεί μετά βαϊων και κλάδων, σε ένα σόου κομμένο και ραμμένο πάνω της;