Και επίσημα πια, η «Ενόλα Χολμς» επιστρέφει - νεα || cinemagazine.gr
13:46
14/5

Και επίσημα πια, η «Ενόλα Χολμς» επιστρέφει

Η Μίλι Μπόμπι Μπράουν και ο Χένρι Κάβιλ που ανανέωσαν τον θρύλο του Σέρλοκ Χολμς με έναν διαφορετικό τρόπο, εκέινον που θέλει την τηλεόραση να παίρνει πιο εύκολα ρίσκο, επιστρέφουν μετά από μια πετυχημένη πρώτη ταινία για ένα δεύτερο κεφάλαιο.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Το Netflix επιβραβεύει οτιδήποτε επιτυχημένο του φέρει δόξα και χρήμα, και κάπως έτσι το «Ενόλα Χολμς» πήρε το πράσινο φως για μια συνέχεια. Και πως να μη το έπαιρνε αφού ήταν εκείνη η προσθήκη που έκανε το μεγαλύτερο άνοιγμα μέσα στο 2020 για την πλατφόρμα, που είδε 76 εκατομμύρια (!) νοικοκυριά να το βλέπουν τη πρώτη του μέρα;

Οι ίδιοι στα χαρακώματα, δηλαδή ο Χάρι Μπραντμπιρ στη σκηνοθεσία, ο Τζακ Χορν στο σενάριο και φυσικά η Μίλι Μπόμπι Μπράουν στον ομώνυμο ρόλο και ο Χένρι Κάβιλ στο ρόλο του αδερφού και θρυλικού ντετέκτιβ.

Η πρώτη εκείνη ταινία βασισμένη στη σειρά βιβλίων «The Enola Holmes Mysteries» της Νάνσι Σμπρίνγκερ ακολουθούσε την ομολογουμένως εντυπωσιακή ιστορία της Ενόλα Χολμς. Όταν η μητέρα της (μια υπέροχη Ελένα Μπόναμ Κάρτερ) εξαφανίζεται, η Ενόλα αναλαμβάνει δράση, ξεσκεπάζοντας μια περίεργη συνωμοσία.

Έρχεται στη μεγάλη πόλη για να συναντήσει τα δυο της αδέρφια, αλλά εκεί ανακαλύπτει πόσο αταίριαστοι είναι. Ή μήπως όχι; Αυτό το ερώτημα τη τρώει και σηκώνει τον κόσμο όλο για να ανακαλύψει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση και να γίνει μια ικανή ντετέκτιβ.

Αστείο, καταιγιστικό, φρέσκο και μυστηριώδες. Αυτό που θα θέλαμε και για το δεύτερο μέρος, που μέχρι τώρα δεν έχουμε μάθει τίποτα. Μας κρατούν στο μυστήριο και καλά κάνουν!