«Moon Knight»: Ίθαν Χοκ και Όσκαρ Άιζακ μπαίνουν στο σύμπαν της Marvel - νεα || cinemagazine.gr
14:25
18/1

«Moon Knight»: Ίθαν Χοκ και Όσκαρ Άιζακ μπαίνουν στο σύμπαν της Marvel

Ήρθε η ώρα και της Marvel, να εξερευνήσει τους «κακούς» της, αλλά δεν θα το κάνει στο σινεμά.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Σε άλλες εποχές, δυο τέτοια ονόματα, όπως του Ίθαν Χοκ και του Όσκαρ Άιζακ, θα είχαν σίγουρα ένα φιλόδοξο σχέδιο για υπερηρωική ταινία που θα γκρέμιζε τα ταμεία, μονάχα και από περιέργεια. Ίσως και τα παραπάνω στοιχεία, πάλι σε άλλες εποχές να μην βρισκόταν καν στην ίδια πρόταση με τη λέξη «τηλεόραση». Όμως τώρα, που τα πράγματα έχουν αλλάξει και η τηλεόραση (για κάποιους) έρχεται απειλητικά να αντικαταστήσει το σινεμά (όπου μπορεί), κάποιοι πρέπει να στηρίξουν (και) την τηλεόραση. Και κάπως έτσι, το μεγαθήριο της Marvel ετοιμάζει το «Moon Knight» για λογασριασμό του Disney+.

Τι αν κάποτε ο Χοκ είχε κάποτε πει πως «οι ταινίες της Marvel είναι υπερτιμημένες από τους κριτικούς» βάζοντας μάλιστα στο στόχαστρό του το «Logan» λέγοντας πως «ήταν μια απλά καλή superhero ταινία», τώρα θα αναλάβει το κεντρικό «κακό» ρόλο στο «Moon Knight», μια ιστορία που θα σκηνοθετήσει ο Νταγκ Μονχ, που έγραψε το σενάριο για τη Ninja εκδοχή του Batman, προς Ιαπωνία μεριά, αλλά και την πρόσφατη τηλεοπτική και animation εκδοχή της «Harley Quinn».

Χωρίς να έχουν γίνει περισσότερα γνωστά για την τηλεοπτική αυτή μεταφορά, το «Moon Knight» έχει στοιχεία που γειτνιάζουν με τον Μπατμαν, καθώς οι ήρωες είναι και οι δυο εκατομμυριούχοι που μάχονται για το κοινό καλό. Το μόνο που τους διαφοροποιεί είναι πως ο Moon Knight (το όνομά του είναι Μαρκ Σπέκτορ) χρησιμοποιεί διαφορετικές ταυτότητες και έχει υπερηρωικές δυνάμεις.

Στα κόμικ, ο Σπέκτορ είναι ένας πρώην πυγμάχος σκοτώνεται μετά τη προδοσία του ενός στενού φίλου του, και δέχεται την ευκαιρία για μια δεύτερη ζωή από τον Αιγύπτιο θεό Khonshu, με αντάλλαγμα να γίνει το avatar του στη γη. Ο ίδιος αναγεννιέται, επιστρέφει στη ζωή και επενδύει τα χρήματά του στο κοινό καλό, αλλάζοντας συχνά ταυτότητες για να μπορεί να ξεσκεπάζει ευκολότερα το έγκλημα.