Η Σκάρλετ Γιόχανσον γίνεται καταδότρια νεοναζί για λογαριασμό του FBI - νεα || cinemagazine.gr
10:38
20/2

Η Σκάρλετ Γιόχανσον γίνεται καταδότρια νεοναζί για λογαριασμό του FBI

Το βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά «Featherwood» σκηνοθετεί η Άντρεα Άρνολντ σε μια συνεργασία που ήδη προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ακόμα και για τους πιο δύσπιστους εξ ημών, που δεν βλέπουμε απολύτως τίποτα ιδιαίτερο ερμηνευτικά στην μέχρι τώρα παρουσία της Σκάρλετ Γιόχανσον (δεν έχω δει το «Asteroid City»), να ένα σχέδιο που λες αν είναι να, αυτό θα είναι. Ο λόγος διπλός: Τόσο το θέμα που θα απαιτήσει μεταμόρφωση και «ερμηνεία μέσα στην ερμηνεία», όσο και το ότι υπάρχει σοβαρός δημιουργός πίσω από το βιζέρ, η Άντρεα Άρνολντ («Fish Tank»,«Cow», «American Honey»). 

Το «Featherwood» στα χαρτιά ακολουθεί τον συρμό της εποχής, που δώστου true crime και πάρτου την ψυχή, και στην πράξη είναι μια φοβερή ιστορία για μια ηρωινομανή που γίνεται καταδότρια για το FBI παρεισφρέοντας στην Αδελφότητα Αρίων του Τέξας, κάτι καλόψυχα νεοναζιστικά παιδιά (και συνδικάτο ναρκωτικών)  που κάνουν διάφορα εγκλήματα για την αναψυχή τους, και η Κάρολ Μπλέβινς (Γιόχανσον) συνέβαλε στο να καταδικαστούν 13 από δαύτους ζώντας μαζί τους, σημειώνοντας λεπτομέρειες και καταδίδοντας σχέδια. Ως σήμερα η Μπλέβινς ζει με τον τρόμο των γεγονότων αλλά και την διαρκή απειλή αντιποίνων από την ευαγή αδελφότητα.

Η ταινία βασίζεται στο 6μερές άρθρο στην Dallas Morning News του Σκοτ Φάργουελ, που είναι και φιναλίστ για το Πούλιτζερ.

Η FilmNations χειρίζεται τις πωλήσεις - και θα υπάρξει πολύ ενδιαφέρον για τούτο - η Γιόχανσον είναι στην παραγωγή, ο Νεντ Μπάνσον υπογράφει το σενάριο, Μπάνσον που υπογράφει το επικείμενο «The Greatest Hits» και υπήρξε υπεύθυνος και του «Black Widow». Η όποια ανησυχία κάμπτεται από την Άρνολντ και πάλι, που αυτή την εποχή είναι στο post του «Bird» της με τον Μπάρι Κιόγκαν. Η Γιόχανσον, τέλος, έχει αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα το «Transformers One» για την Paramount και το ακόμα άτιτλο της Sony με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ που είναι λέει κάτι σαν ροματική κομεντί - αμφότερα είναι για το καλοκαίρι.