Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο «Black Panther: Wakanda Forever»; Ο Κέβιν Φάιγκι εξηγεί - νεα || cinemagazine.gr
12:00
28/9

Γιατί δεν αντικαταστάθηκε ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν στο «Black Panther: Wakanda Forever»; Ο Κέβιν Φάιγκι εξηγεί

Στο «Βlack Panther: Wakanda Forever», που έρχεται στις 10 Νοεμβριου και διαρκεί 161 (!) λεπτά, κανείς δεν αντικαθιστά τον Τσάντγουικ Μπόουζμαν. O Ύπατος Αρμοστής του MCU διευκρινίζει τον λόγο σε σχετική συνέντευξή του.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Στο «Draft Day» (2014) ο Τσάντγουικ Μπόουζμαν ακόμα δεν είναι γνωστός, έχει τον δεύτερο ρόλο ενός ανερχόμενου και καλοσυνάτου πλην γλωσσά παίκτη του NFL που αναμένει από τον γενικό διευθυντή των Cleveland Browns Κέβιν Κόστνερ να τον επιλέξει στα draft. Λίγο πριν το τέλος, ο Μπόουζμαν έχει τη μεγάλη του σκηνή, που συμπίπτει και με τη συναισθηματική κορύφωση του έργου. Εκείνη την ώρα μπορείς να φανταστείς δέκα διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να παίξει ένας ηθοποιός αυτό που απαιτεί το σενάριο, μα εκείνος θα βρει έναν ενδέκατο που θα σε πιάσει απροετοίμαστο, που σπάει τα τεχνητά δεσμά του σινεμά και δίνει την αίσθηση μιας βιωματικότητας. Η μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας παύει πια να είναι μίμηση, γίνεται αληθινή ζωή.

Είναι μια σκηνή ενδεικτική όσων θα μπορούσε να δώσει ο Μπόουζμαν, το μεγάλο κρίμα είναι που στη σύντομη διαδρομή του δεν πρόλαβε να βρει τις ανάλογες ταινίες. Πρόλαβε όμως να γίνει Μαύρος Πάνθηρας στο MCU κι αυτό για μια διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα του κοινού είναι αρκετό ώστε να του χαρίσει την κινηματογραφική αθανασία. Υπάρχει κι ένα franchise που πρέπει να εξυπηρετηθεί, όμως, κι όταν η solo περιπέτεια ενός υπερήρωά σου ξεπερνάει σε εισπράξεις στις ΗΠΑ ακόμα και το πρώτο μέρος του μεγαλύτερου event του κινηματογραφικού σύμπαντός σου, το «Avengers: Infinity War», η συνέχεια είναι επιβεβλημένη. Τι γίνεται όμως αν ο πρωταγωνιστής σου φύγει από τη ζωή;

Ο Ράιαν Κούγκλερ, τον οποίο θα ευγνωμονούμε αιωνίως για το δώρο που μας έκανε με το «Creed» , και ο Ύπατος Αρμοστής του μαρβελικού τμήματος της Ντίσνεϊ Κέβιν Φάιγκι αποφάσισαν να συνεχίσουν την ιστορία του βασιλείου της Γουακάντα, χωρίς να αντικαταστήσουν τον Μπόουζμαν. Ο Φάιγκι εξηγεί την απόφαση σε μια συνέντευξη του στο Empire. «Το συζητήσαμε πολύ με τον Ράιαν και τους συνεργάτες μου και καταλήξαμε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσουμε τον ρόλο σε κάποιον άλλο», αναφέρει ο Φάιγκι. «Ο Σταν Λι πίστευε ότι η Marvel εκπροσωπεί όσα συμβαίνουν έξω από το παράθυρό σου. Και όσο κι αν είναι οι χαρακτήρες μας και οι ιστορίες τους αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις και ανήκουν στην κατηγορία της φαντασίας, υπάρχει ένα ανθρώπινο στοιχείο και μια σύνδεση με τον έξω κόσμο σε οτιδήποτε κάνουμε ως εταιρεία. Και ο κόσμος ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια του Τσάντγουικ. Και ο κόσμος ακόμα προσπαθεί να διαχειριστεί την απώλεια του Τσάντγουικ. Οπότε δεν τον αντικαταστήσαμε, αλλά ο Ράιαν ενσωμάτωσε αυτή τη διαδικασία διαχείρισης της απώλειάς του στην ιστορία», κατέληξε ο Φάιγκι.

Για να δούμε τι θα δούμε και, κυρίως, κατά πόσο θα επηρεάσει εισπρακτικά την ταινία η απουσία του πρωταγωνιστή, ο οφθαλμοφανής κορεσμός μαρβελικής μυθοπλασίας, αλλά και η μερική απώλεια της εμπιστοσύνης των φαν, που μένουν απογοητευμένοι από τις σειρές της εταιρείας αλλά κι από τις τελευταίες της ταινίες – κρίμα, θα πούμε εμείς, καθώς οι πρόσφατες περιπέτειες του Dr. Strange και του Thor ήταν από τις πιο fun στιγμές του franchise και είχαν και το στίγμα του δημιουργού τους.

Το «Black Panther: Wakanda Forever» βγαίνει στις αίθουσες στις 10 Νοεμβρίου και διαρκεί, όπως μάθαμε, 161 λεπτά. Με τέτοια διάρκεια, αν δεν είναι καλό, το pun που θα χρησιμοποιήσουν οι βιτριολικές κριτικές υπάρχει έτοιμο στον τίτλο.