Τρέιλερ «Cassandro»: Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ γίνεται ο πρώτος ανοιχτά γκέι παλαιστής για λογαριασμό της Amazon - νεα || cinemagazine.gr
10:23
23/8

Τρέιλερ «Cassandro»: Ο Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ γίνεται ο πρώτος ανοιχτά γκέι παλαιστής για λογαριασμό της Amazon

H ιστορία του πρώτου ανοιχτά γκέι παλαιστή, που με το προσωνύμιο Cassandro λατρεύτηκε από το κοινό και ανέτρεψε έναν macho χώρο, γίνεται ταινία με τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Έχουμε καιρό να δούμε ταινία για την επαγγελματική ελεύθερη πάλη, το 2023 αναμένεται να πάρουμε μια τέτοια, υπό τη μορφή του «Cassandro». Η επίσημη σύνοψη της ταινίας έχει ως εξής: «ένας ερασιτέχνης γκέι παλαιστής από το Ελ Πάσο γνωρίζει διεθνή φήμη και δόξα όταν δημιουργεί τον εξωτικό χαρακτήρα Cassandro, τον επονομαζόμενο Λιμπεράτσε του Lucha Libre (σ.σ. η ελεύθερη πάλη). Στην πορεία ανατρέπει τον macho χώρο της ελεύθερης πάλης αλλά και την ίδια του τη ζωή». Πρόκειται για biopic βασισμένο στη ζωή του Μεξικανού Σαούλ Αρμεντάριθ, ο οποίος έγινε είδωλο της LGBTQ+ κοινότητας, αλλά και ο πρώτος ξένος παλαιστής που κέρδισε παγκόσμιο τίτλο.

Ο Γκάελ Γκαρσία Μπερνάλ μπαίνει στη λεοπάρ φόρμα του ήρωα, ενώ ο ντοκιμαντερίστας Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς που, μεταξύ άλλων, είχε υπογράψει το υπέροχο «Life Animated», το οποίο είχαμε δει στις Νύχτες Πρεμιέρας το 2016, βρίσκεται πίσω από τη σκηνοθεσία. Η ταινία θα streamάρει στην πλατφόρμα του Amazon Prime στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 και σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών από 15 του μήνα.

Η αλήθεια είναι πως φέτος το παράκαναν στην Amazon, στέλνοντας απευθείας στην πλατφόρμα, με μόλις μια εβδομάδα διανομής στις αμερικανικές αίθουσες, ταινίες με εμπορική δυναμική, όπως το «Samaritan» με τον Σιλβέστερ Σταλόνε ή και οσκαρικές πιθανότητες, όπως το «Thirteen Lives» του Ρον Χάουαρντ και κατέληξαν να τις σκοτώσουν. Λίγοι μίλησαν γι’αυτές και, κακά τα ψέματα, οι ταινίες έλειψαν από τις αίθουσες. 

Για να μην ξεφεύγουμε από το θέμα, όσοι απολαμβάναμε τους «Γίγαντες του Κατς» τα σαββατοκύριακα των '90s στην ιδιωτική τηλεόραση , έχουμε μια ταινία να περιμένουμε μέσα στο Σεπτέμβρη.