«Οι καριέρες φθίνουν»: Αποσύρεται ο Γκάρι Όλντμαν μετά το «Slow Horses»; - νεα || cinemagazine.gr
10:55
3/5

«Οι καριέρες φθίνουν»: Αποσύρεται ο Γκάρι Όλντμαν μετά το «Slow Horses»;

«Είχα μια ζηλευτή καριέρα, αλλά οι καριέρες φθίνουν και έχω πράγματα και εκτός υποκριτικής που με ενδιαφέρουν», δηλώνει o αγαπημένος Άγγλος ηθοποιός. «Είναι πολυ νωρίς ακόμα», του αντιτείνουμε λίαν εγωιστικά εμείς.

Από τον Πάνο Γκένα

«Σύντομα θα είμαι 65 ετών, τα 70 είναι στη γωνία. Δεν θέλω να είμαι ενεργός στα 80 μου. Θα είμαι ευτυχής και τιμημένος και προνομιούχος να εξέλθω όπως ο Τζάκσον Λαμπ [τον οποίον υποδύεται στο «Slow Horses»]», δηλώνει στους λονδρέζικους Times o τρις υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός  - και μια φορά βραβευθείς για το «Darkest Hour».

Ευχόμαστε να είναι παρορμητική σκέψη ή, έστω, διαφημιστικό κόλπο της Apple TV για την προώθηση του «Slow Horses», το οποίο πάντως θα έχει δύο ακόμα σεζόν, ενώ τον ηθοποιό θα απολαύσουμε και στο επικείμενο «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, όπου υποδύεται τον Αμερικανό Πρόεδρο Χάρι Τρούμαν.

Σε επίσης πρόσφατη συνέντευξή του στο Deadline, ο Γκάρι Όλντμαν εκμυστηρεύτηκε πως σκέφτεται να αποσυρθεί από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της σειράς «Slow Horses». Από την άλλη μοιράζεται τον ενθουσιασμό του για το τηλεοπτικό μέσο και το υλικό της σειράς, που δηλώνει αφοσιωμένος σε αυτή για όσα χρόνια κρατήσει.

«Πάντα πίστευα πως ο Πίτερ Φολκ διασκέδαζε στα γυρίσματα του «Columbo». Είμαι, λοιπόν, ευγνώμων και τυχερός για την ευκαιρία να συμμετέχω σε κάτι, και μάλιστα σε κάτι που έχει υψηλή πιστοποίηση και το νιώθω ολόσωστο» σχολιάζει ο Όλντμαν για τη συμμετοχή του στο «Slow Horses». Να θυμίσουμε πως ο Βρετανός ηθοποιός, που είχε ως σήμερα μόνο σποραδικές εμφανίσεις στην τηλεόραση (όπως τη guest παρουσία του σε δυο επεισόδια των «Friends» για την οποία πήρε υποψηφιότητα για EMMY), πρωταγωνιστεί με την Κριστίν Σκοτ Τόμας στην τηλεοπτική διασκευή του ομώνυμου βιβλίου του Μικ Χέρον. Το 2010 ο Χέρον έγραψε το «Slow Horses» σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και ξεκίνησε έτσι μια σειρά βιβλίων που αισίως έχει φτάσει στα 10 μυθιστορήματα (2010 - 2022) κάτω από τον τίτλο «The Slough House Series».

Τέτοιες επιτυχίες, ειδικά από τη στιγμή που από τη πρωτογενή τους μορφή συγγενεύουν πολύ με τη φόρμα της τηλεοπτικής σειράς, σπάνια πλέον μένουν ανεκμετάλλευτες και έτσι η Apple πήρε τα δικαιώματα των βιβλίων για να προσθέσει ένα ακόμη show στο οπλοστάσιο της πλατφόρμας της. Η δεύτερη σεζόν με τίτλο «Dead Lions» έχει ήδη γυριστεί και ο Όλντμαν ανυπομονεί για τη συνέχεια. Η αφοσίωση του όμως στο πρότζεκτ μπορεί να σημάνει την ολοκλήρωση της καριέρας του.

«Εξαρτάται από τους μεγάλους που παίρνουν τις αποφάσεις, το κοινό και προφανώς από την τηλεθέαση και την Apple, αλλά ναι, θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου να υποδύεται τον Τζάκσον για πολλές σεζόν. Για αυτούς που αγαπούν τα βιβλία και είναι θιασώτες του Μικ Χέρον, ξέρουν πως πρόκειται για εμβληματικό χαρακτήρα. Αν θελήσω να κάνω θεαματική έξοδο, εννοώ η σύνταξη είναι στον ορίζοντα, θα μπορούσε να γίνει έτσι», καταλήγει ο Όλντμαν, ο οποίος αγάπησε τόσο τον χαρακτήρα και την συγκεκριμένη παραγωγή που της δίνει προτεραιότητα σε σχέση με άλλες προτάσεις.

«Ξέρεις, το να συνοψίσω την καριέρα μου παίζοντας τον Τζάκσον Λαμπ θα το εκλάμβανα ως μεγάλη τιμή και τύχη», συνοψίζει με την σειρά του ο Γκάρι, αλλά κρατά κι ένα «Ποτέ μη λες ποτέ» για φινάλε. Εμείς τι να πούμε... Ας σιγοντάρουμε ό,τι τον κάνει χαρούμενο και ενεργό υποκριτικά.