Το ακούσαμε κι αυτό: Η Paramount δεν αποκλείει τέταρτο «Νονό»! - νεα || cinemagazine.gr
10:32
4/12

Το ακούσαμε κι αυτό: Η Paramount δεν αποκλείει τέταρτο «Νονό»!

Τη δόξα πολλοί εμίσησαν, το χρήμα ουδείς.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Υπάρχει η Παλαιά Διαθήκη με τις 10 Εντολές της, υπάρχει και η Καινή με τα Ευαγγέλιά της, ας κάνουμε κι ένα...update. Έλα όμως που δεν πάει έτσι! Κι ας διαρρέει μια είδηση στους χολιγουντιανούς διαδρόμους, τώρα που έχει ζεστάνει τα πράγματα και το recut του 3ου «Νονού», ότι η αμετροεπής Paramount, σε επίδειξη καπιταλιστικής αδηφαγίας (τον έφαγε τον Μάικλ αυτό, δεν το πιάσατε;) αφήνει μια πόρτα μισάνοιχτη για τρίτη συνέχεια της ορισμικής saga της ιστορίας του σινεμά.

Από δημιουργικής πλευράς, ο Κόπολα δεν θα είναι παρών σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση. Για ένα διάστημα μετά το 1990, φλέρταρε τη σκέψη μιας συνέχειας, μαζί με τον συγγραφέα Μάριο Πούζο. Ο θάνατός του τελευταίου (το 1999) ενταφίασε κάθε τέτοια πιθανότητα, μιας και ο βασικός σεναριογράφος Κόπολα δεν ήθελε να προχωρήσει μια ιστορία χωρίς τον εμπνευστή της. Ο Κόπολα, βέβαια, δεν έχει την παραμικρή σχέση με την πνευματική ιδιοκτησία της σειράς (αστείο δεν ακούγεται;), η Paramount ορίζει το παιχνίδι.

Έτερος πόλος της ιστορίας είναι ο Άντι Γκαρσία, στην ιστορία του χαρακτήρα του οποίου (ο Βίνσεντ, θετός γιος του Βίτο, από την εξωσυζυγική σχέση του Σόνι που βλέπουμε φευγαλέα στην πρώτη ταινία), στηρίζεται το σκεπτικό μιας συνέχειας. Η αρχική υπόθεση ήταν να φτιαχτεί ένα δετό με το δεύτερο τέταρτο μέρος, αυτό οραματιζόταν ο Κόπολα τουλάχιστον. Μια ιστορία που θα πατούσε στο παρόν πάνω στον Βίνσεντ και στο παρελθόν στη σχέση Σόνι-Βίτο.

Ο Άντι Γκαρσία έχει δηλώσει ότι θα ενδιαφερόταν να σκηνοθετήσει (!) μια συνέχεια, υποδυόμενος βέβαια και τον Βίνσεντ, εάν κι εφ' όσον θα είχε την ευλογία του Κόπολα, αφού όπως αναφέρει σε δήλωσή του «του χρωστά». Είτε γίνει ένα τέτοιο κινηματογραφικό έργο ή μια τηλεοπτική σειρά, ας είναι διασαφηνισμένο ότι είναι πρακτικά ασύλληπτο για έναν λάτρη της τριλογίας να ξεφύγει από την επωνυμία του ανοσιουργήματος.

Πάντως, η μέγγενη σφίγγει και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον αυξάνει την περίοδο αυτή, καθώς εκτός από το recut του «The Godfather, Coda», αναμένεται το «The Offer», για τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας, και το «Francis and the Godfather», με τους Όσκαρ Άιζακ και Τζέικ Τζίλενχααλ, πάνω στη σχέση Κόπολα, (παραγωγού) Έβανς, Νονού και ιστορίας, επίσης, των γυρισμάτων - σε σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον αυτό.

Ποιος θα περίμενε τέτοιο Godfather spamming, μισό αιώνα μετά....