O Ράιαν Γκόσλινγκ πήρε τον πρώτο ρολο στο «Ημερολόγιο» επειδή «δεν ήταν αρκετά όμορφος» - νεα || cinemagazine.gr
12:14
2/6

O Ράιαν Γκόσλινγκ πήρε τον πρώτο ρολο στο «Ημερολόγιο» επειδή «δεν ήταν αρκετά όμορφος»

Σε συνέντευξή του ο Ράιαν Γκόσλινγκ μας θυμίζει ένα από τα αγαπημένα μας ανέκδοτα, τον τρόπο που ο Νικ Κασαβέτης του εξήγησε γιατί τον θέλει για πρωταγωνιστή του στο αγαπημένο (πια) ρομαντικό μελόδραμα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Η πρόσληψη του Ράιν Γκόσλινγκ ως Κεν στην επερχόμενη «Barbie» ήταν αυτό που λέμε στο χωριό μου no brainer. 100 ανθρώπους να έβαζες να διαλέξουν τον ιδανικό Κεν, οι μισοί θα σου έλεγαν τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Μια εικοσαετία πίσω όμως δεν ίσχυε το ίδιο. Σε συνέντευξη του ο Γκόσλινγκ μας θυμίζει ένα από τα αγαπημένα μας ανέκδοτα/trivia του 21ου Αιώνα, τον τρόπο που ο Νικ Κασαβέτης του εξήγησε γιατί θέλει να τον προσλάβει στο «Ημερολόγιο», την ταινία που τον έκανε αγαπητό σε τόσους σινεφίλ.

«Με κάλεσε σπίτι του και μου είπε σε θέλω για τον πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί δεν έχεις καθόλου το φυσικό χάρισμα του πρωταγωνιστή. Δεν μοιάζεις με κανέναν άλλο νεαρό ηθοποιό εκεί έξω. Δεν είσαι όμορφος. Δεν είσαι cool. Είσαι απλά ένας συνηθισμένος τύπος που μοιάζει λίγο παλαβός», του είπε ο Κασαβέτης – υιός του Τζον, σε περίπτωση που αναρωτιόσουν. Στη σοσιομιντιακή slang αυτό το λένε «προσβλιμέντο», κάτι αντίστοιχο είχε ακούσει και η Κίρα Νάιτλι από τον Τζο Ράιτ, όταν την προσέλαβε στο «Περηφάνια και Προκατάληψη», αλλά αυτό θα σας το φυλάξουμε για την (άτυπη) στήλη με τα trivia του σαββατοκύριακου στη σελίδα μας στο facebook.

Μπορεί σήμερα με το status που έχει ο Ράιαν Γκόσλινγκ οι δηλώσεις του Κασαβέτης να μοιάζουν φοβερά αστείες, ας μην ξεχνάμε όμως, ότι τότε ήταν ένας ανερχόμενος ηθοποιός, πρώην παιδί του Mickey Mouse Club, με έναν αντισυμβατικό ρόλο στο ξαδερφάκι του «American History X»,το «The Believer», και μια όχι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη εμφάνιση ως σίριαλ κίλερ στο «Murder by Numbers» του Μπάρμπετ Σρέντερ. Δεν είχες δει ακόμα το «Drive» πχ., συνεπώς μπορούσες να ισχυριστείς ότι ο Γκόσλινγκ δεν δείχνει cool.

Στην ίδια συνέντευξη ο Γκόσλινγκ εξομολογείται ότι πάντα ήθελε να κάνει μεγάλες, εμπορικές ταινίες αλλά αναγκάστηκε να μπει από την πίσω πόρτα, μέσα από μπόλικες indie παραγωγές. Τέλος καλό, όλα καλά, το καλοκαίρι θα αναστενάζουν στα θερινά – ελπίζουμε ΚΑΙ από τα γέλια.