Teaser για το «Shrinking», τον πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο του Χάρισον Φορντ - νεα || cinemagazine.gr
7:24
5/4

Teaser για το «Shrinking», τον πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό ρόλο του Χάρισον Φορντ

Καθ΄οδόν στην ένατη δεκαετία της ζωής του, ο Ίντυ της καρδιάς μας αναλαμβάνει για πρώτη φορά κεντρικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά, την οποία υπογράφουν οι δημιουργοί του πολυβραβευμένου «Ted Lasso».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Σε μια μεταγραφή κινηματογραφικού μεγέθους το Apple TV+ έχει έναν Ιντιάνα στον...ψυχοθεραπευτικό καναπέ - έστω και υποδυόμενο έναν θεραπευτή. Ένας εκ των μεγαλύτερων σταρ - κι ένας εκ των μεγαλύτερων ηθοποιών γενικώς, άλλο που δεν αναγνωρίζεται ακαδημαϊκά - περνά στην τηλεόραση για μια σειρά από τους Μπιλ Λόρενς, Μπρετ Γκόλντσταϊν και Τζέισον Σίγκελ, με τον τελευταίο να συμπρωταγωνιστεί επίσης.

Ο Χάρισον Φορντ έχει παίξει στην τηλεόραση σε περιοδικές εμφανίσεις στις δεκαετίες του '60 και του '70, ενώ έκανε και μια ακόμα το 1993 στο «Young Indiana Jones Chronicles», στην εποχή της μεγαλύτερής του ακμής ανάμεσα στο «Patriot Games» και τον «Φυγά». Όμως τούτη είναι η πρώτη φορα που αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο σε σεζόν τηλεοπτικής σειράς.

Το «Shrinking» θα τον έχει ως μεγαλοψυχολόγο στον τομέα της γνωστικής και συμπεριφορικής θεραπείας, που διαγιγνώσκεται με Πάρκινσον και βγαίνει από την ζώνη ασφαλείας του, ενώ ο Τζέισον Σίγκελ είναι ένας προστατευόμενός του που εν μέσω της δικής του κατάθλιψης αρχίζει να σπάει τους κανόνες και να λέει ότι ακριβώς σκέφτεται στους ασθενείς του. Για να μην «τρομάξουμε», η σειρά ανακοινώνεται ως κωμωδία, οπότε όλ΄αυτά τα ριζοσπαστικά είναι υπό μη σοβαροφανές πρίσμα. 

Σίγκελ, Λόρενς και Γκόλντσταϊν (βραβείο Έμμι για το «Ted Lasso») γράφουν και παράγουν τη σειρά για λογαριασμό του Apple TV+ με ημερομηνία εξόδου την 27η Ιανουαρίου. Η παραγωγή ανήκει στην τηλεοπτική Warner και τα επεισόδια είναι 10 (να περιμένετε δεύτερο κύκλο). Αυτή είναι η τρίτη παραγωγή της ομάδας για τον δίαυλο, μετά τα «Ted Lasso» και «Bad Monkey» με τον Βινς Βον. 

Τέλος να πούμε ότι το «Shrinking» είναι η μία εκ των δύο τηλεοπτικών επιχειρήσεων του Φορντ, με το άλλο να είναι το πρίκουελ του «Yellowstone», το «1923» για το οποίο έχουμε γράψει εδώ.