Αφιέρωμα και συζήτηση για το έργο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ από την Ελληνοαμερικανική Ένωση - νεα || cinemagazine.gr
9:51
16/3

Αφιέρωμα και συζήτηση για το έργο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει την τρίτη εκδήλωση της σειράς «Κορυφαίοι σκηνοθέτες - σπουδαίες αμερικανικές ταινίες» αφιερωμένη στον Στάνλεϊ Κιούμπρικ, με τη συμμετοχή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΦΚΑ Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκά Κατσίκα. Είσοδος ελεύθερη.

Μεγαλωμένος στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης, και παρότι διαθέτει μικρή φιλμογραφία, ο δημιουργός των ταινιών «Η Λάμψη», του φουτουριστικού «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και του απαγορευμένου σε πολλές χώρες «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι», αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες και σεναριογράφους στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν σκηνές από ταινίες του Κιούμπρικ και πάνω σ’ αυτές θα γίνει συζήτηση για τον σκηνοθέτη και το έργο του με το κοινό.

Θα μιλήσουν ο Λουκάς Κατσίκας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και κριτικός κινηματογράφου, και ο Γιάννης Ζουμπουλάκης, κριτικός κινηματογράφου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς.

Πληροφορίες
Ημερομηνία: Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023, 19:00
Εισιτήρια: Ελεύθερη είσοδος
Τοποθεσία: Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα
Γλώσσα: Ελληνικά