«Spider-Man: No Way Home»: Αυτός θα είναι ο τίτλος της τρίτης ταινίας του Ανθρώπου-Αράχνης - νεα || cinemagazine.gr
1:08
8/2

«Spider-Man: No Way Home»: Αυτός θα είναι ο τίτλος της τρίτης ταινίας του Ανθρώπου-Αράχνης

Με ένα πανέξυπνο τέχνασμα, που ήθελε τον Τομ Χόλαντ, τη Ζεντάγια και τον Τζέικομπ Μπάταλον να προωθούν διαφορετικούς τίτλους για τη νέα ταινία του «Spider-Man» για να καταλήξουμε σήμερα με ένα ακόμα πιο έξυπνο βίντεο, η Marvel καταλήγει στον τίτλο και μας μένει μονάχα να περιμένουμε 10 ολόκληρους μήνες.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Την αρχή έκανε ο Τομ Χόλαντ με το «Spider-Man: Phone Home», μετά τη σκυτάλη πήγε ο κολλητός του, Τζέικομπ Μπάταλον με το «Spider-Man: Home-Wrecker» και τον κύκλο των εντυπώσεων έκλεισε η Ζεντάγια λέγοντας πως ο τίτλος της νέας ταινίας θα είναι «Spider-Man: Home Slice». Με μια διαφορετική -αλά «Goonies»- φωτογραφία ο καθένας τους, και με κοινή γραμμή τη λέξη «home» στον τίτλο, όπως και οι δυο προηγούμενες ταινίες («Spider-Man: Homecoming», «Spider-Man: Far From Home»), οι θεωρίες συνωμοσίας ήθελαν τα παράλληλα σύμπαντα να εμπνέουν τη νέα ιστορία και η πληροφορία να αποτυπώνεται και στον τίτλο.

Κι όμως, τα πράγματα ήταν πιο απλά, απ΄ όσο φαινόταν. Τίποτα από τα τρία. Κρατάμε το «home», οι παραγωγοί ζεσταίνουν τις μηχανές, δίνουν ψωμί στο κοινό, βάζουν το πρωταγωνιστικό τρίο να συζητάει για την ταινία, και μέσα από ένα βίντεο αποκαλύπτουν τον τίτλο. «Spider-Man: No Way Home», λοιπόν. 

Το βίντεο κλείνει με ένα άσπρο πίνακα όπου βλέπουμε πιθανούς τίτλους που απορρίφθηκαν, όπως «Home Alone» ή «Home Sweet Home», αλλά και γελώντας  ή κατανοώντας τις σημερινές συνθήκες, προτάθηκε το «Work From Home».

Δεν ξέρουμε προς το παρόν, τίποτα παραπάνω για τη νέα ταινία, εκτός από το ότι θα έρθει τα Χριστούγεννα στις μεγάλες οθόνες -όπως αισιόδοξα σημειώνει το βίντεο-, ωστόσο ο Τομ Χόλαντ σε πρόσφατη συνέντευξή του, χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, προϊδέασε για την πιο φιλόδοξη εξόρμηση του Ανθρώπου Αράχνη δηλώνοντας πως η τρίτη ταινία θα είναι η καλύτερη. 

Με τη Sony να κρατά στο συμβόλαιό της τον Spider-Man και τη «μαμά» Marvel να τον «δανείζεται», η νέα ταινία φλερτάρει με την ιδέα του Multiverse, κάτι που εξερεύνησε το οσκαρικό «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνοσύμπαν» (2018). Όπου σε αυτά τα παράλληλα σύμπαντα, οι ήρωες μπαινοβγαίνουν, και δη ο Πίτερ Πάρκερ. Στο «Αραχνοσύμπαν» είδαμε πολλούς διαφορετικούς Spider-Men, διαφόρων φύλων, χρωμάτων και κυρίως εποχών.

Τι άλλο (σίγουρο) ξέρουμε μέχρι τώρα; Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Doctor Strange θα είναι στην ταινία, ο Άλφρεντ Μολίνα ως Doctor Octopus από το «Spider-Man 2» του Σαμ Ράιμι θα είναι στην ταινία, φήμες θέλουν  τον Τζέιμι Φοξ να επιστρέφει ως Electro από τον «Amazing Spider-Man» του Μαρκ Γουέμπ και τον Τσάρλι Κοξ του (εξαιρετικού) τηλεοπτικού «Daredevil» να έχει θέση στο καστ.