Τρέιλερ «Holy Spider»: Από τις Κάννες στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας η επίσημη υποβολή της Δανίας στα Όσκαρ - νεα || cinemagazine.gr
9:53
29/9

Τρέιλερ «Holy Spider»: Από τις Κάννες στις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας η επίσημη υποβολή της Δανίας στα Όσκαρ

Ένα καφκικό δράμα μεταμφιεσμένο σε τεταμένο θρίλερ, που χάρισε στην πρωταγωνίστριά του Βραβείο Ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών, αποκτά νέο τρέιλερ και ανεβάζει στροφές για την βραβευτική περίοδο. Προβάλλεται στις Νύχτες Πρεμιέρας στις 7 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Περισσότερα εντός.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Όπως γράφει ο Λουκάς Κατσίκας για την ταινία: «Φιλήσυχος οικογενειάρχης το πρωί, στυγνός εγκληματίας το βράδυ: Ένας serial killer κυκλοφορεί στους νυχτερινούς δρόμους της ιερής πόλης Μασχάντ εξοντώνοντας ιερόδουλες, γιατί έτσι θεωρεί πως εξαγνίζει τον κόσμο από τους αμαρτωλούς. Μέχρι που μια ατρόμητη δημοσιογράφος αποφασίζει να βάλει τη ζωή της σε κίνδυνο προκειμένου να τον ξεσκεπάσει.»

Συνεχίζοντας: «Ο αληθινός κίνδυνος για τις γυναίκες στη σύγχρονη ισλαμική πραγματικότητα, ωστόσο, δεν είναι κάποιος παρανοϊκός δολοφόνος αλλά μια ολόκληρη κοινωνία που τις θυματοποιεί συστηματικά και ενθαρρύνει πράξεις βιαιότητας απέναντί τους. H «Ιερή Αράχνη» στηρίζεται σε συνταρακτικά αληθινά συμβάντα και χάρισε Βραβείο Ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών για την πρωταγωνίστρια Ζαρ Αμίρ-Εμπραχίμι».

Μια ταινία που αναπόφευκτα θα γεννήσει διαμάχη, εκ των πραγμάτων άλλωσε γνωστή η αγάπη του κόσμου για δράματα βασισμένα σε παρεκκλίνουσες προσωπικότητες, καθώς σταδιακά αρχίζει να ανεβαίνει και στο βραβευτικό buzz του φθινοπώρου, όντας πλέον και επισήμως η υποβολή της Δανίας στο επικείμενο Διεθνές Όσκαρ. Δεν βλάπτει ότι ο Αλί Αμπάσι κέρδισε βραβείο Σκηνοθεσίας στο φετινό Fantastic Fest.

Δείτε το τρέιλερ ακολούθως, ενώ μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία στην προβολή των 28ων Νυχτών Πρεμιέρας στις 7 Οκτωβρίου, στις 22:15 στον κινηματογράφο Ιντεάλ. Μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά το ειστήριό σας εδώ