Τώρα μπορείς να μείνεις «Μόνος στο Σπίτι» του Κέβιν - νεα || cinemagazine.gr
12:03
3/12

Τώρα μπορείς να μείνεις «Μόνος στο Σπίτι» του Κέβιν

31 χρόνια μετά (!) -ναι, τόσα έχουν περάσει από τότε- την τεράστια επιτυχία του «Home Alone», το Airbnb, η διάσημη πλατφόρμα αναζήτησης προσωρινής κατοικίας σας δίνει την ευκαιρία να μείνετε για ένα βράδυ στην πολυτελή βίλα των Μακάλιστερ.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Εκείνο το σωτήριο βράδυ λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 1990, που η οικογένεια Μακάλιστερ θα έφευγε για ταξίδι στην Ευρώπη και ειχαν μαζευτεί ξαδέρφια, θείοι και λοιποί συγγενείς, ο μικρός Κέβιν είχε όρεξη για σκανταλιές και οι γονείς καμία όρεξη για ντάντεμα. Κι έτσι κατέληξε στην σοφίτα σαν τιμωρία. Κι όταν το πρωί ξύπνησαν αργά κι έτρεχαν να προλάβουν την πτήση, ξέχασαν μια μικρή λεπτομέρεια. Τον Κέβιν στη σοφίτα.

Ο μικρός Κέβιν θα περάσει μόνος του τα Χριστούγεννα, κι ενώ στην αρχή όλα μοιάζουν ρόδινα στην τεράστια βίλα, δυο αδίστακτοι, μα γκαφατζήδες κλέφτες θα βάλουν στο μάτι τον πλούτο της οικογένειας. Άλλα λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο Κέβιν, που θα τους κάνει τη ζωή κόλαση.

Αυτό ήταν το «Μόνος στο Σπίτι», μια από τις πιο πετυχημένες οικογενειακές ταινίες των δεκαετίας του ’90, που ακόμα και τρεις δεκαετίες μετά, παίζεται κάθε γιορτινή περίοδο στην τηλεόραση και μνημονεύεται από ακόμα περισσότερους.

Κάπως έτσι, το Airbnb σκέφτηκε γιατί να μη μπω κι εγώ στο κόλπο και δίνει την ευκαιρία σε όποιον νοσταλγό να νοικιάσει τη νύχτα της 12ης Δεκεμβρίου το (απολύτο χριστουγεννιάτικο) σπίτι για 25 δολάρια (!), παρέα με τρείς φίλους του.

Και κάτι ακόμα που δεν ξέραμε. Το σπίτι αυτό ανήκει τώρα στον Ντέβιν Ράτραϊ, τον Μπαζ της ταινίας, τον μεγαλύτερο αδερφό του Κέβιν, που εκείνη την μέρα θα λείπει από το σπίτι με την οικογένειά του. Ή τουλάχιστον έτσι θέλει να μας κάνει η Airbnb να πιστέψουμε, αφού το 2012 το σπίτι πουλήθηκε από τους τότε ιδιοκτήτες σε άγνωστο αγοραστή για 1.5 εκατομμύριο δολάρια.

Πάντως ο Μπαζ προειδοποιεί: «Δεν θα με θυμάστε ως φιλόξενο άνθρωπο, αλλά θα χαρώ να μοιραστώ το σπίτι μου, ακόμα και την πίτσα μου, για τις γιορτινές μέρες. Μόνο αυτή τη φορά μη χάσετε κι εσείς την ταραντούλα μου».

Καλή διαμονή στους τυχερούς και μακριά από τον Τζο Πέσι και τον Ντάνιελ Στερν.