«It’s a Sin»: Ο έρωτας στα χρόνια του AIDS έχει το πρώτο του τρέιλερ - νεα || cinemagazine.gr
15:44
27/1

«It’s a Sin»: Ο έρωτας στα χρόνια του AIDS έχει το πρώτο του τρέιλερ

Η πολύπαθη τηλεοπτική πρόταση, που κατέληξε τελικά στο ΗΒΟ Max, έρχεται να αφηγηθεί την ιστορία μιας παρέας που θα γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο του έρωτα στα '80s.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Λίγοι γνωρίζουν το όνομα του Ράσελ Τ. Ντέιβις, όλοι γνωρίζουν όμως τις «ενήλικες» τηλεοπτικές σειρές που κρύβονται πίσω από το όνομά του. Αρχής γενομένης με το «Queer As Folk», ένα από τα πρώτα queer τηλεοπτικά δείγματα που ξεκίνησαν από την Μεγάλη Βρετανία και τολμηρά, μετακόμισαν στις ΗΠΑ ή τα προ δεκαετίας «Cucumber», «Banana» και«Tofu», τα οποία εξερευνούσαν (εύλογα) την σεξουαλική απόλαυση με κάθε δυνατή αφορμή.

Ωστόσο, ενδιάμεσα αυτών, το όνομά του συνδέθηκε με την πεντάχρονη ενασχόλησή του με το «Doctor Who», μια προβληματική περίοδο για το διάσημο σόου.

Τώρα, επιστρέφει με μια ιστορία που για χρόνια πολλά γύριζε σε τηλεοπτικά σπίτια, αλλά κανείς δεν αναλάμβανε την ευθύνη της παραγωγής. Ο λόγος για το «It’s a Sin», ένα εξ αγχιστείας αδελφάκι του «Queer as Folk», που γυρίζει τον χρόνο πίσω στο 1981 και εξερευνά τις επιπτώσεις που φέρνει η εμφάνιση του HIV/AIDS σε μια κοινωνία που είχε μάθει να ερωτεύεται ελεύθερα, σε μια νεολαία έτοιμη να κατασπαράξει το κάθετι και να υπερασπιστεί τις ατομικές ελευθερίες της μέσα από ένα συλλογικό «παρών».

Η ιστορία ακολουθεί μια παρέα νεαρών γύρω στα 18, που αφήνουν το σπίτι τους για να ταξιδέψουν στο φανταχτερό Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ’80. Μόνο που εκείνη η δεκαετία θα αλλάξει τις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς με το μυστήριο μιας αρρώστιας, μιας απειλής, μιας άγνωστης φήμης, ενός τρόμου που θα απλωθεί και θα τυφλώσει κάθε ερωτευμένη ψυχή.

Η σειρά επικεντρώνεται στην Τζιλ (Λίντια Γουέστ), ένα κορίτσι που θα πολεμήσει μαζί με φίλους, εραστές και οικογένειες μια πρωτόγνωρη, άγρια συνθήκη, όπου ο πόνος, η προκατάληψη, ο έρωτας, η απόρριψη και η αποδοχή αλλάζουν κάθε μέρα έννοια.

Ο τίτλος της σειράς αναφέρεται προφανώς στο διάσημο τραγούδι των Pet Shop Boys που κυκλοφόρησε το 1987 και βασίζεται στις εμπειρίες του Νιλ Τέναντ, όταν ως μαθητής καθολικού γυμνασίου διδάχθηκε «πως να είναι αγνός στην σκέψη, στα λόγια και στις πράξεις». Στα χρόνια που ακολούθησαν ο Τέναντ αποτίναξε την «αμαρτωλή» ενοχή μέσα από ένα προσωπικό τραγούδι που έγινε δικαίως καθολικό anthem αντίδρασης στα «πρέπει».

Ο παραγωγός δηλώνει πως είναι το πιο δύσκολό του project, καθώς άλλαξε πολλές φορές χέρια, μέχρι να καταλήξει στο HBO Max γιατί όλοι «φοβούνταν να διαχειριστούν μια σειρά, που μιλάει για τον θάνατο».

Μέσα σε πέντε επεισόδια (από τον αρχικό προγραμματισμό των οχτώ), το «It’s a Sin» που κάνει πρεμιέρα στις 18 Φεβρουαρίου, αφηγείται τον έρωτα που φουντώνει, ζει και πεθαίνει, την ελευθερία που στέκεται αγέρωχη μπροστά σε κάθε απόρριψη και το «τέλος» που φέρνει κοντά τους ανθρώπους.