Ο Τζάρεντ Λέτο θέλει ένα prequel για τον Άλντο και τον Πάολο Γκούτσι - νεα || cinemagazine.gr
12:16
18/1

Ο Τζάρεντ Λέτο θέλει ένα prequel για τον Άλντο και τον Πάολο Γκούτσι

Δεν θα μας αφήσει εύκολα ο «Οίκος Gucci». Και ο Τζάρεντ Λέτο θα ευθύνεται -εν μέρει- για αυτό.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Μια ο Τομ Φορντ με τις καυστικές του δηλώσεις -ιδιαίτερα για τον Λέτο και την εμφάνισή του-, μια οι αφοριστικές τοποθετήσεις της οικογένειας Gucci, από την άλλη η εισπρακτική αποδοχή και η θετική προδιάθεση των κριτικών, ο «Οίκος Gucci» βρίσκεται στον αφρό ακόμα και τέσσερις μήνες μετά την πρώτη του προβολή. Και ιδιαίτερα ο Λέτο. Πρόσφατα ο Λέτο τέθηκε υποψήφιος και για το βραβείο ερμηνείας από την Ένωση Ηθοποιών -και λογικά θα μπει και στην οσκαρική πεντάδα- και ο ίδιος επιστρέφει με δηλώσεις που θέλει να επιστρέψει στα κοστούμια του Gucci. Και δεν έχει απόλυτο άδικο.

Ο ίδιος στην ταινία υποδύθηκε τον Πάολο Γκούτσι, γιο του Άλντο Γκούτσι -ρόλο που ερμήνευσε ο Αλ Πατσίνο-, ένα μαύρο πρόβατο της οικογένειας, όχι τόσο όμως από την «αλητεία», όσο οτι λειτουργούσε σαν παραπαίδι της δυναστείας, ένας άνθρωπος «naive» που ήθελε να είναι μέρος και μέλος τους.

Ο Λέτο υποστηρίζει με σθένος ακόμα και σήμερα τον ρόλο του, έναν ρόλο που υποδύθηκε με ένα υπέροχα περίεργο και ελκυστικό accent, που φόρεσε τον χαρακτήρα του, και θέλει να επιστρέψει σε αυτόν.

«Θα μου άρεσε να κάνω ένα prequel της ταινίας, αλλά μονάχα οι δυο μας», εννοώντας εκείνον και τον πατέρα του, τον Αλ Πατσίνο.

Στην ταινία, βλέπουμε τον Πάολο Γκούτσι να θέλει να κάνει την δική του κολεξιόν για τον Οίκο, ο Ροντόλφο Γκούτσι -Τζέρεμι Άιρονς- τον περιγελά, η Πατρίσια Ρετζιάνι και ο Μαουρίτσιο Γκούτσι -Lady Gaga και Άνταμ Ντράιβερ- τον εκμεταλλεύονται, ο πατέρας του προσπαθεί όσο μπορεί να σταθεί δίπλα του, αλλά φευ. Τίποτα δεν μπορεί να «ζωντανέψει» τα σχέδια του Πάολο.

Οπότε γιατί να μην δούμε πως ήταν αυτή η σχέση πατέρα και γιου, πριν τα γεγονότα του «Οίκου Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ;

«Ο Αλ πίστευε οτι ήμουν ένας περίεργος Ιταλός που προσπαθούσε να του μιλήσει ή να του αποσπάσει ένα αυτόγραφο. Πήγα δυο τρεις φορές και κάποιος του είπε οτι ήμουν εγώ, ο Τζάρεντ κάτω από τα ρούχα και το μακιγιάζ. Και έπεσε στο πάτωμα και φώναζε «ο γιος μου, ο γιος μου». Ήταν έκπληκτος».