Αλληλούια! Το φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του θρυλικού Τζεφ Μπάκλεϊ - νεα || cinemagazine.gr
7:54
2/3

Αλληλούια! Το φθινόπωρο ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη ζωή του θρυλικού Τζεφ Μπάκλεϊ

Ίσως οι νεότερες γενιές δεν μοιράζονται το πάθος για τον μουσικό με εκείνους που μεγάλωναν στην δεκαετία του '90, όμως ελπίζεις ότι αυτό είναι ένα ατύχημα που η ταινία θα αλλάξει.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αυτή είναι μια ιστορία που, από μια πλευρά, καθυστέρησε τρομακτικά να υλοποιηθεί. Όταν ο Τζεφ Μπάκλεϊ μεσουρανούσε, για εκείνο το ελάχιστο διάστημα από τον ερχομό του μέχρι τον πρόωρο θάνατο που είχε αφήσει μια γενιά (και ίσως όχι μόνο) άναυδη, υπήρχε ένα πλήρως αφοσιωμένο κοινό εραστών της μουσικής του που θα εξασφάλιζε στο έργο εγγυημένο εισπρακτικό ενδιαφέρον. Τώρα, 24 χρόνια μετά τον αιφνίδιο, «μυστηριώδη» θάνατό του από πνιγμό το 1997, μια ταινία ευελπιστεί να βρει τον σφυγμό του Τζεφ και, γιατί όχι, ένα καινούργιο κοινό για ένα μουσικό κόσμημα του '90.

Ο Μπάκλει πρόλαβε έναν και μόνο στουντιακό δίσκο, το «Grace» του 1994 - ό,τι άλλο υπάρχει βγήκε μετά τον θάνατό του. Έναν από τους σπουδαιότερους (και ωραιότερους) δίσκους της ποπ/ροκ του 20ού αιώνα, ένα συγκλονιστικό δείγμα του τραγουδοποιού που χάσαμε στα 31 του - τρία χρόνια μόλις μεγαλύτερο από τον απίστευτο πατέρα του, τον Τιμ, που πριν διακόψει τη ζωή του από τα ναρκωτικά είχε τουλάχιστον προλάβει να δώσει ένα μεγαλύτερο δείγμα της αγγελικής φωνής των Μπάκλεϊς... 

Ο παραγωγός Όριαν Γουίλιαμς θα κάνει εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, τιτλοφορημένο «Everybody Here Wants You» και στον ρόλο του Τζεφ θα βρεθεί ο Ριβ Κάρνι («House of Gucci», «Hadestown», «Penny Dreadful») και η ευχή των κληρονόμων του Τζεφ ακολουθεί πλήρως τους δημιουργούς. 

«Αυτή θα είναι η μόνη επίσημη δραματοποίηση της ιστορίας του Τζεφ και υπόσχομαι στους φανς ότι θα σταθεί αντάξια σε εκείνον και την κληρονομιά του», αναφέρει ένας εκ των παραγωγών. «Ο Τζεφ Μπάκλεϊ ήταν μοναδικός καλλιτέχνης που άγγιξε τις καρδιές και άλλαξε τις ζωές αυτών που τον αγάπησαν μουσικά. Είναι τούτη μια μοναδική ευκαιρία να φέρουμε την μουσική σε μια νέα γενιά», συμπληρώνει υψηλά ιστάμενος της Sony Music.

O Γουίλιαμς έχει εχέγγυα είναι αλήθεια, έστω σαν παραγωγός; Έκανε το «Control» για τον Ίαν Κέρτις, έκανε και το «Shadow of the Vampire», με τον Μάλκοβιτς και τον Νταφό για τα γυρίσματα του «Νοσφεράτου». «Είναι τιμή μου να έχω αυτή την ευκαιρία. Έχουμε ένα θαυμάσιο σενάριο που συνενώνει όλα τα στοιχεία της ζωής του Τζεφ σε μια προσωπική αφήγηση», αναφέρει ο ίδιος ο (πλέον) σκηνοθέτης.

Τα γυρίσματα ξεκινούν το φθινόπωρο, φωτογράφος θα είναι ο Ρομπέρτο Σάφερ του «Finding Neverland» και ελπίζεις να φτιαχτεί ένα έργο που θα περιποιεί τιμή για ένα από τα μεγαλύτερα, συγκινητικότερα «what if» της ιστορίας της ποπ τραγουδοποιΐας.