Η Τζένιφερ Λόρενς υπερασπίζεται τον υψηλό μισθό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Μην Κοιτάτε Πάνω» - νεα || cinemagazine.gr
13:00
26/11

Η Τζένιφερ Λόρενς υπερασπίζεται τον υψηλό μισθό του Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «Μην Κοιτάτε Πάνω»

Είναι πολλά τα λεφτά και απ’ οτι φαίνεται το Netflix δεν φοβάται να τα δώσει. Και η Τζένιφερ Λόρενς δεν διστάζει να τα πάρει.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Σύμφωνα με το Variety, οι πρόσφατες συμφωνίες του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και της Τζένιφερ Λόρενς, οσκαρικοί αμφότεροι, και πρωταγωνιστές της νέας κωμωδίας του Άνταμ Μακ Κέι, «Μην Κοιτάτε Πάνω» είχαν πολλά μηδενικά. Ήτοι 30 εκατομμύρια δολάρια για τον Ντι Κάπριο, 25 εκατομμύρια για την Λόρενς.

«Ο Λίο φέρνει περισσότερα χρήματα στα ταμεία απ΄οτι εγώ. Είναι ιδιαίτερα τυχερή και χαρούμενη με τη συμφωνία που έκλεισα. […] Σε άλλες ταινίες, ένιωσα ιδιαίτερα άβολα να απαιτώ ίσο μισθό με τους άνδρες συμπρωταγωνιστές μου. Κι αν πεις κάτι παραπάνω που είναι φανερό πως πρόκειται για ανισότητα, τότε θα σου πουν οτι δεν φταίει το φύλο γι’ αυτό, αλλά δεν θα σου πουν τι ακριβώς είναι».

Ωστόσο, πέρα από το μισθολογικό αποκάλυψε πως απαίτησε και μια ιδιαίτερη μεταχείριση και στο όνομά της.

«Ήξερα πως ήμουν η πρώτη που κάλεσαν, οπότε σκέφτηκα «Γιατί αυτό να μην φαίνεται και στα credits» και το ζήτησα, και ο Λίο ήταν πολύ γενναιόδωρος σε αυτό». Κι ενώ η παραγωγή πρότεινε τη διαγώνια εμφάνιση ονομάτων ταυτόχρονα στην οθόνη, με την ίδια πάνω, αλλά τον Λίο πιο μπροστά, τότε η ίδια ζήτησε να φαίνεται το όνομά της πρώτο.

Το Χόλιγουντ σίγουρα δεν είναι όπως παλιά. Η λογική «τα φέρνεις, τα παίρνεις» τώρα πλέον βάζει και τις γυναίκες σε πρώτο πλάνο και ακούγονται οι απαιτήσεις τους.

Για την ιστορία, το «Μην Κοιτάτε πάνω», αφηγείται την ιστορία δύο χαμηλόβαθμων αστρονόμων που καλούνται να αναλάβουν μια τεράστια εκστρατεία στα μέσα ενημέρωσης και να προειδοποιήσουν την ανθρωπότητα για την έλευση ενός κομήτη που θα καταστρέψει τον πλανήτη Γη, και στο καστ έχει και Μέριλ Στριπ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αριάνα Γκράντε, Τίμοτε Σαλαμέ, Κρις Έβανς και Τζόνα Χιλ.

Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Netflix, παραμονή Χριστουγέννων.