Ο Μπονγκ Τζουν Χο θα σκηνοθετήσει περιπέτεια animation που θα εκτυλίσσεται στον Ωκεανό - νεα || cinemagazine.gr
9:18
14/5

Ο Μπονγκ Τζουν Χο θα σκηνοθετήσει περιπέτεια animation που θα εκτυλίσσεται στον Ωκεανό

Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Κορεάτη δημιουργό για ένα (ακόμα) σχέδιο στο ήδη γεμάτο πρόγραμμά του, που έχει πάντως μια ιδιαίτερα κωμική πινελιά στην σύλληψή του.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Πέρα από την συνήθη πια πολυλογία επαίνων για τον τρις οσκαρούχο Κορεάτη δημιουργό, ας επισημάνουμε ότι η μεταοσκαρική/μεταβραβευτική μέθη ίσως έχει αφήσει τα σημάδια της. Το σύνηθες διάστημα των τριών ετών ανά ταινία του δημιουργού (δύο από το «Όκτζα» στα «Παράσιτα»), δύσκολα δεν θα επιμηκυνθεί αυτή τη φορά. Να είναι η αναποφασιστικότητα που φέρνει το «βάρος» των, υπερβολικών ίσως, τιμών; Να ευθύνεται η πανδημία;

Μπορεί και τίποτα από τα δύο. Ο Χο είναι κατά τα λεγόμενά του μπλεγμένος σε ήδη δύο σχέδια, μια κορεατική περιπέτεια με στοιχεία τρόμου και ένα αγγλόφωνο θρίλερ βασισμένο σε πραγματικό (αλλά μυστικό) περιστατικό του 2016. Τώρα προσθέτει και ένα τρίτο, ένα animation τοποθετημένο στην ανοιχτή θάλασσα, οπότε είμαστε ανάμεσα στα πολλά καρπούζια στην ίδια μασχάλη και στην πιθανότητα να βγαίνει κάθε χρόνο ταινία του από του χρόνου κι έπειτα.

Το ιδιαίτερα αστείο με την σύλληψη της ιστορίας του νεοεμφανισθέντος animation, είναι ότι θα έχει για ήρωά του ένα ασπόνδυλο ψάρι του ωκεανού, που πιστεύει σθενάρά ότι πάσχει από κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου! Ως στοιχείο κωμωδίας είναι ήδη αρκετό, ως ταινίας μεγάλου μήκους πρέπει να ακούσουμε περισσότερα. Περισσότερα που δεν είναι γνωστά, νάτη πάλι η υποψία ότι καταπιάνεται με πολλά και δεν αποφασίζει, είναι όμως γνωστό ότι θα το κάνει σε συνεργασία με την 4th Creative Party, την εταιρεία παραγωγής που συνεργάστηε στα «Host», «Snowpiercer» και έχει κάνει επίσης τα «Stoker», «Handmaiden» και «Oldboy» - μαλάκια αναμένονται.

Ο Χο έχει ήδη ζητήσει από γνωστό ηθοποιό να είναι στο φωνητικό καστ, αλλά δεν μας λέει ποιον. Παρότι υποτιθέμενα το σενάριο για την ταινία πάει πίσω στο 2018, η παραγωγή σχεδιάζεται επόμενα του αγγλόφωνου σχεδίου. Σε δουλειά να βρισκόμαστε.