Καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το «Χαμένος στη Νέα Υόρκη»; - νεα || cinemagazine.gr
14:49
18/1

Καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το «Χαμένος στη Νέα Υόρκη»;

Μια cameo εμφάνιση του απερχόμενου πλανητάρχη στο δεύτερο μέρος της τεράστιας επιτυχίας του «Μόνος στο Σπίτι» που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη, έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον κόσμο του διαδικτύου, που δικάζει και ζητάει καθαίρεση. 

Από τον Χρήστο Πολίτη

Ήταν εκδότης, είναι πολυεκατομμυριούχος, έγινε Πλανητάρχης, ήταν άνθρωπος των media και αγαπούσε το σινεμα, όταν ήταν ο ίδιος μέσα. 

Ήταν 1992, όταν και γυρίστηκε το δεύτερο μέρος του «Μόνος στο Σπίτι», μιας τεράστιας καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας, που έκανε εν μια νυκτί σταρ, τον Μακόλει Κάλκιν, ως το μικρό Κέβιν που την πρώτη φορά οι γονείς του ξέχασαν στο σπίτι, πηγαίνοντας για διακοπές στην Ευρώπη. Στο δεύτερο μέρος, ο γονείς ήταν πιο συνετοί, αλλά ο Κέβιν χάθηκε στο αεροδρόμιο και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη, μόνος κι έρημος, αντιμέτωπους από (τους ίδιους) κλέφτες, που είχε ο ίδιος βάλει στη φυλακή προ διετίας.

Σε μια από τις βόλτες του Κέβιν στο τεράστιο Plaza Hotel που τότε έμενε, κάνει την εμφάνισή του ο Ντόναλντ Τραμπ, που δίνει οδηγίες στον μικρό πρωταγωνιστή. Ο Κρις Κολόμπους θυμάται πως «ο Τραμπ απαίτησε να εμφανιστεί στην ταινία, αφού χρησιμοποιήθηκε το ξενοδοχείο του ως σκηνικό της ταινίας».

Τριάντα χρόνια μετά, και σχεδόν δυο εβδομάδες μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια στο Καπιτώλιο, όταν υποστηρικτές του Τραμπ εισέβαλλαν βίαια προσπαθώντας να αποτρέψουν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, το Twitter ξεσπάθωσε και ζήτησε την αποπομπή του Τραμπ από το «Μόνος στο Σπίτι: Χαμένος στη Νέα Υόρκη», κάτι που σήμερα μοιάζει να βρίσκει σύμφωνο και τον Μακόλει Κάλκιν, γράφοντας «μπράβο» σε αντίστοιχα σχόλια ακολούθων.

Ο Κολόμπους, όταν και ρωτήθηκε πέρυσι, δήλωσε αρνητικός σε μια τέτοια κίνηση καθώς «η εμφάνισή του είναι και εκείνη που συζητιέται περισσότερο από την ταινία».

Για την ιστορία, το από Καναδάς μεριά CBC, όταν πρόβαλλε πέρυσι τα Χριστούγεννα την ταινία, έκοψε την σκηνή του Τραμπ, με τον ίδιο να σχολιάζει αστειευόμενος πως «η ταινία δεν θα είναι η ίδια χωρίς εκείνον».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το «Χαμένος στη Νέα Υόρκη»;
  • Καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ από το «Χαμένος στη Νέα Υόρκη»;