Η Κίρα Νάιτλι απασφαλίζει: «Δεν ξέρω καμία γυναίκα που να μην έχει παρενοχληθεί, τραυματιστεί ή κακοποιηθεί» - νεα || cinemagazine.gr
13:40
9/6

Η Κίρα Νάιτλι απασφαλίζει: «Δεν ξέρω καμία γυναίκα που να μην έχει παρενοχληθεί, τραυματιστεί ή κακοποιηθεί»

Η Βρετανίδα ηθοποιός χαρακτηρίζει «καταθλιπτικές» τις προφυλάξεις που χρειάζεται να παίρνουν οι γυναίκες έναντι των ανδρών.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar, η Κίρα Νάιτλι αναρωτιέται γιατί πήρε τόσο καιρό στο Χόλιγουντ να συζητήσει το μυσογυνισμό και τις επιπτώσεις τους; Ρωτάει, έχοντας όμως έτοιμη την απάντηση.

«Ο μισογυνισμός και η παρενόχληση είναι τόσο "θεσμοθετημένα" που μερικές φορές κανείς δεν το σκέφτεται. […] Κι όταν οι γυναίκες άρχισαν να απαριθμούν τις προφυλάξεις που παίρνουν βγαίνοντας από το σπίτι για να βεβαιωθούν πως είναι ασφαλείς, τότε ήταν που σκέφτηκα πως κάνω κάθε μία από αυτές».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ένας άγνωστος άνδρας πλησίασε την ίδια και την δημοσιογράφο, φωνάζοντας στη Νάιτλι και ρωτώντας την αν πήγε στο παρακείμενο σχολείο(!). Οι γυναίκες βρήκαν αλλού ήσυχο μέρος για την συνέντευξη, αλλά εκείνος τις ακολούθησε. Και ήταν σαν να έγιναν πράξη τα όσα έλεγε πρό ολίγου για τις συνεχείς παρενοχλήσεις των ανδρών έναντι των γυναικών.

«Λατρεύω την πολιτικό που είπε πως πρέπει να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των ανδρών και εκείνοι αντέδρασαν - ξέρεις όμως πως υπαρχει απαγόρευση των γυναικών ή φόβος να βγουν έξω. Πάντοτε υπήρχε».

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου αν και η ίδια έχει δεχτεί παρενόχληση, η Νάιτλι με θάρρος απαντά πως «ναι, όλες έχουν. Πραγματικά δεν ξέρω κάποια που να μην έχει δεχτεί, ακόμα και χτυπήματα».

Ήταν και αυτός ένας από τους λόγους που προ λίγων μηνών ανακοίνωσε πως δεν θα ξανακάνει γυμνή σκηνή μπροστά σε άνδρα σκηνοθέτη, γιατί όπως είπε «η ανδρική ματιά είναι ένα "θέμα"», υπονοώντας πως συχνά οι ερωτικές σκηνές δεν εξυπηρετούν αποκλειστικά την αισθητική της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Harper's Bazaar.