Tρέιλερ: Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει με το «The Kingdom:Εxodus» - νεα || cinemagazine.gr
11:25
30/9

Tρέιλερ: Ο Λαρς φον Τρίερ επιστρέφει με το «The Kingdom:Εxodus»

Τέσσερα χρόνια μετά το «Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ», ο Τρίερ μετακομίζει στην μικρή οθόνη και ανοίγει το τρίτο κεφάλαιο της (θρυλικής) τηλεοπτικής σειράς «The Kingdom». Ετοιμαστείτε για γκροτέσκ διαγνώσεις φέτος τον Νοέμβριο.

Από τον Πάνο Γκένα

Το «The Kingdom» που προβλήθηκε το 1994 ακριβώς μετά το «Europa», υπήρξε τομή για την ευρωπαϊκή τηλεόραση. Ο Τρίερ τότε είχε κάνει «εισαγωγή» τους ανυποψίαστους θεατές σε ένα αλλόκοτο «Βασίλειο» βουτηγμένο στην ώχρα, σε μία τηλεοπτική άσκηση κλινικού τρόμου και φευγάτων ενοίκων, όπου μέντιουμ επικοινωνούν με το άγνωστο, μικρά κορίτσια κλαίνε στο σκοτάδι, ο Ούντο Κίερ «δανείζει» το κεφάλι του σε ένα μωρό και η νευροχειρουργική πτέρυγα του Rigshospitalet της Κοπεγχάγης μοιάζει με... «Twin Peaks».

Φέτος, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, ο Τρίερ δίνει εξιτήριο στον τρίτο κύκλο με πέντε ωριαία επεισόδια (οι δυο κύκλοι είχαν συνολικά οχτώ) τα οποία προβλήθηκαν στο επερχόμενο Φεστιβάλ Βενετίας, αφήνοντας σε γενικές γραμμές θετικές εντυπώσεις, με τις κριτικές να κάνουν λόγο για ενα μεταμοντέρνο θέαμα. Να θυμίσουμε ότι ο Τρίερ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει προσβληθεί από τη νοσο Πάρκινσον και στη συνέντευξη τύπου στη Βενετία εμφανίστηκε μέσω βίντεο, όπου ανακοίνωσε ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στην υγεία του και ότι στη συνέχεια ελπίζει πως θα συνεχίσει να σκηνοθετεί γιατί, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;

Η τρίτη σεζόν της σειράς με υπότιτλο «Exodus» σηματοδοτεί την επιστροφή βασικών μελών του καστ με την Γκίτα Νόρμπι να είναι πια ασθενής του νοσοκομείου, αντί για γιατρός του, ενώ ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, ο Ντέιβιντ Ντένκικ («No Time to Die») και ο Λαρς Μίκελσεν («The Witcher») αποτελούν μερικά από τα ηχηρά ονόματα. «Η πύλη του Βασιλείου έχει ανοίξει και οι ανυπόμονες ψυχές μπορούν πλέον να ρίξουν μια πρώτη ματιά στον υπερφυσικό και ανεξήγητο κόσμο του "The Kingdom", εκεί όπου πρόκειται να ξεκινήσει η τελική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού», αναφέρει η επίσημη σύνοψη.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ και τους τίτλους αρχής του «The Kingdom Exodus» και προετοιμαστείτε για γκροτέσκ διαγνώσεις. Στο εξωτερικό η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 27 Νοεμβρίου από το MUBI.