Τρέιλερ: Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν φέρνει την Αποκάλυψη (;) στο «Knock at the Cabin» - νεα || cinemagazine.gr
1:05
27/12

Τρέιλερ: Ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν φέρνει την Αποκάλυψη (;) στο «Knock at the Cabin»

Νέο, υπέρ του δέοντος «αποκαλυπτικό» τρέιλερ για το «Knock at the Cabin», τη νέα ταινία τρόμου του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Παρακολουθείτε με δική σας ευθύνη - ίσως κάποιες εικόνες να προτιμούσατε να μην τις έχετε δει από πριν. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Η μυστικοπάθεια είναι συνυφασμένη με το σινεμά του Μ.Νάιτ Σιάμαλαν, ο οποίος από τα πρώτα του βήματα τηρούσε αυστηρά μέτρα για την προστασία των σεναρίων του από τα spoilers - θρυλείται ότι για να διαβάσεις το σενάριο του «Happening», έπρεπε να προσέλθεις στα γραφεία του στούντιο, να υπογράψεις σύμφωνο μυστικότητας και να το μελετήσεις σε συγκεκριμένο, καλά φυλασσόμενο χώρο. Φυσικά, σήμερα είναι πολύ δυσκολότερο να κρατήσεις μυστικά, να φυλάξεις το project σου από τα spoilers, αν και το «Split» δίδαξε ότι με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται. Παρά το γεγονός ότι η ταινία είχε πραγματοποιήσει μια προβολή μήνες πριν την κυκλοφορία της στις αίθουσες, κανείς δεν αποκάλυψε το διακινηματογραφικό φινάλε της. 

Φαίνεται πως με τον καιρό αλλάζουν κάποια πράγματα. Για το «Οld» μάθαμε πολύ νωρίς ότι το σενάριο ήταν διασκευή του γαλλικού graphic novel «Sandcastle». Και για την επόμενη ταινία του, το «Knock at the Cabin», γνωρίζουμε ότι αποτελεί μεταφορά του βιβλίου «The Cabin at End of the World» του Πολ Τρέμπλεϊ, ενός βιβλίου με φινάλε που διχάζει, σύμφωνα με τις κριτικές - κρατήστε το αυτό. Η σύνοψη έχει ως εξής. Δύο άνδρες πηγαίνουν με την κόρη τους για σαββατοκύριακο σε απομονωμένο κατάλυμα στο δάσος και εκεί δέχονται την επίσκεψη τριών αγνώστων που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να θυσιάσουν άμεσα ένα μέλος της οικογένειάς τους, διαφορετικά θα ξεκινήσει η Αποκάλυψη. Ακούγεται σαν μια θριλερική παραλλαγή της θυσίας του Ισαάκ.

Ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει ότι το σενάριο του Σιάμαλαν θα έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το βιβλίο του. Άλλωστε ο Σιάμαλαν είχε πραγματοποιήσει αλλαγές και κατά τη διασκευή του «Sandcastle». Το λυρικό, ανοιχτό φινάλε του graphic novel, που ενέπνευσε και μια από τις ωραιότερες πλαν-σεκάνς στην φιλμογραφία του, κλείνει απλά τη δεύτερη πράξη του «Old». Μετά έρχεται το twist και μαζί του μια εξοργιστική και τρομερά κακόβουλη τρίτη πράξη που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει στο κεφάλι του Ινδοαμερικανού σκηνοθέτη και σε ποιες συνωμοσιολογικές γωνιές του διαδικτύου περνά τον ελεύθερο χρόνο του. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο και εδώ, αν κτο premise μας οδηγεί σε άσχημους συνειρμούς.

Πέρα από κάποια trademarks του δημιουργού, στο νέο τρέιλερ παρατηρούμε και τον Ντέιβ Μπαουτίστα σε κόντρα ρόλο, κάτι που άλλες φορές έχει βγει σε καλό -ο Μελ Γκίμπσον στο «Signs»- και κάποιες άλλες όχι -  ο Μαρκ Γουόλμπεργκ στο «Happening». Η ταινία χτυπά την πόρτα των ελληνικών αιθουσών στις 2 Φεβρουαρίου του 2023.