Ο Σάια ΛαΜπάφ γράφει σενάριο για το Άουσβιτς, ο Έιμπελ Φεράρα σκηνοθετεί - νεα || cinemagazine.gr
9:24
31/5

Ο Σάια ΛαΜπάφ γράφει σενάριο για το Άουσβιτς, ο Έιμπελ Φεράρα σκηνοθετεί

Λίγα στην πραγματικότητα είναι γνωστά πέρα από αυτό, αλλά μια τέτοια υπόθεση πρέπει να αρκεί για την ώρα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν ξέρουμε πολλά, το ίδιο και το Film Stage από όπου παίρνουμε την είδηση. Είναι σίγουρα μια συνεργασία ιδιόρρυθμη, κανένας από τους δύο δεν είναι στα πάνω του - αν θεωρήσουμε ότι είχαν τέτοια περίοδο ποτέ αμφότεροι. Ωστόσο δεν μπορεί να μην σημειωθεί ότι ο σε λίγες μέρες 37χρονος ηθοποιός έχει υπογράψει το «Honey Boy» που διόλου άσχημα δεν έγινε δεκτό πίσω στο 2019, ή ότι παίζει στο επερχόμενο «Megalopolis», οπότε λευκή κάρτα από εμάς.

Ταυτόχρονα, ο Φεράρα βρίσκεται σε δημιουργικό παροξυσμό, κλασικά εδώ και πολλά χρόνια, παραδίδοντας τουλάχιστον μια ταινία τον χρόνο! Κοινό δεν βρίσκουν, πράγμα δυστυχώς αναμενόμενο πλέον, αλλά η κριτική συνυπογράφει ότι ένας άνθρωπος που πριν 30 χρόνια δεν ήμασταν καθόλου σίγουροι ότι θα τη βγάλει στην επόμενη πενταετία, είναι εδώ στα 72 του και μάλιστα απολύτως δημιουργικός και ενδιαφέρων.

Πρόσφατα οι δυο τους συνεργάστηκαν στο «Padre Pio», o ηθοποιός μάλιστα έγινε Καθολικός στην διάρκεια των γυρισμάτων, την ταινία δεν την έχουμε δει στη χώρα μας. O Φεράρα πάντως παραληρεί: «Τα πάει μια χαρά φίλε. Τα πάει εντελώς μια χαρά. Πήγε κι έκανε ταινία με τον Κόπολα. Στο 'Padre Pio' έμεινε 4 μέρες, όχι πολύ δηλαδή, αλλά είναι καλός και δουλεύει. Και ετοιμάζουμε και κάτι μαζί, γράφει ένα σενάριο για το Άουσβιτς και σκεφτόμαστε να το κάνουμε παρέα», λέει σε συνέντευξή του.  

Αν αναλογιστεί κανείς πόση ελευθερία διασφαλίζει ο Φεράρα στον ηθοποιό του και στην συν-δημιουργία του χαρακτήρα και πόση εξ ιδίων κιόλας ευαισθησία τον χαρακτηρίζει απέναντι σε ανθρώπους δεδομένης σχέσης με τις εξαρτήσεις, τον εθισμό και τα ψυχολογικά προβλήματα, αυτή η συνεργασία μπορεί να ανθοφορήσει κάτι που να έχουμε να συζητάμε. Με την καλύτερη έννοια.

Μακάρι να γυριστεί λοιπόν.