Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι και Ίθαν Χοκ στο «Leave the World Behind» του Σαμ Ίσμαϊλ - νεα || cinemagazine.gr
13:23
21/1

Τζούλια Ρόμπερτς, Μαχερσάλα Άλι και Ίθαν Χοκ στο «Leave the World Behind» του Σαμ Ίσμαϊλ

Ο δημιουργός του «Mr. Robot», Σαμ Ίσμαϊλ, ετοιμάζει την διασκευή ενός από τα καλύτερα βιβλία του 2020 για λογαριασμό του Netflix.

Από τον Πάνο Γκένα

Η Τζούλια Ρόμπερτς θα ξανασυναντήσει τον Σαμ Ίσμαϊλ μετά το «Homecoming» για την κινηματογραφική μεταφορά του «Leave the World Behind» (υποψήφιο για National Book Award το 2020) του Ρούμααν Άλαμ.

Η ταινία θα γυριστεί για λογαριασμό του Netflix (που κέρδισε την MGM και την Apple στη μάχη του bidding) και σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του βιβλίου, μια οικογένεια λευκών νοικιάζει για μία εβδομάδα ένα πολυτελές σπίτι σε απομονωμένη περιοχή του Λονγκ Άιλαντ με σκοπό να ξεφύγει για λίγο από την αγχωτική καθημερινότητα της Νέας Υόρκης. Το πρώτο βράδυ όμως, δέχονται την επίσκεψη των έντρομων ιδιοκτητών (ένα ζευγάρι αφροαμερικανών) που τους ενημερώνουν ότι ένα γενικευμένο black out έχει χτυπήσει την πόλη, κάτι που δεν μπορούν να διασταυρώσουν καθώς το τηλέφωνο στο σπίτι κόβεται ενώ δεν υπάρχει σήμα στα κινητά τους. Το μόνο που μένει πια είναι να εμπιστευτεί η μία οικογένεια την άλλη. 

Η Ρόμπερτς είναι αναμενόμενα η «επισκέπτρια», ο Μαχέρσαλι Άλι ο ιδιοκτήτης (αρχικά είχε ακουστεί ο Ντένζελ Γουάσινγκτον για τον ρόλο), ενώ μόλις προστέθηκε ο Ίθαν Χοκ, λογικά ως σύζυγος της Ρόμπερτς. Λίγο τα ονόματα των πρωταγωνιστών, λίγο οι πολύ καλές φήμες που συνοδεύουν το βιβλίο, έχουν μετατρέψει την κινηματογραφική μεταφορά του σε ένα από τα πιο περιζήτητα projects στους χαλεπούς αυτούς καιρούς για την παραγωγή. 

Αναμένουμε!