«Light Falls»: Σχεδόν έτοιμη η νέα σκηνοθετική δουλειά του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ - νεα || cinemagazine.gr
10:41
11/6

«Light Falls»: Σχεδόν έτοιμη η νέα σκηνοθετική δουλειά του Φαίδωνα Παπαμιχαήλ

Ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Έλληνας Διευθυντής Φωτογραφίας, στην 5η του μεγάλου μήκους κινηματογραφική σκηνοθεσία, μας σερβίρει ένα θρίλερ συμπαραγωγής της Γεωργίας, της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Είναι να μην χαίρεσαι; Όχι γιατί είναι «δικός μας», του εαυτού του είναι ο άνθρωπος, αλλά γιατί ο Φαίδων Παπαμιχαήλ, δεξί χέρι στο κάτω-κάτω κοτζάμ Τζέιμς Μάνγκολντ (και φωτογράφος και του επόμενου Ιντιάνα, για ένα μέτρο της θέσης του στο στερέωμα), είναι ενεργός, ανήσυχος, ακατάβλητος. Το τελευταίο γιατί η ταινία τούτη γυρίστηκε μέσα στην πανδημία στην χώρα μας, την δύσκολη χρονιά που προηγήθηκε.

Το απολαυστικά τιτλοφορημένο «Light Falls», είναι, κατά τον Παπαμιχαήλ, «κάτι σαν ένα θρίλερ εκδίκησης για ένα ζευγάρι δύο νεαρών γυναικών που ταξιδεύουν στην Ελλάδα». Ένα ατύχημα και η σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων δίνει έναυσμα για μια ιστορία βίας και εκδίκησης. 

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του post production και είναι συμπαραγωγή της EnkenyFilms από την Τιφλίδα της Γεωργίας (που έφερε το «F9» στη χώρα για γυρίσματα παρακαλώ!), καθώς και των Skan-Dal από την Αλβανία και Topcut Mondiano από την Ελλάδα. Το κόστος ανέρχεται περί τα 740.000 ευρώ. 

Στο σενάριο της ταινίας συναντάμε τον συγγραφέα Σβεν Νταγκόνες (ο οποίος ζει στην Ελλάδα), ενώ στο καστ βρίσκουμε τους Ελένσιο, Λάσα Ζαμπακίτζε, Σίλβιο Γκοσκόβα και τον, συγκριτικά βετεράνο, Μάκη Παπαδημητρίου. Στην φωτογραφία θα είναι ο ίδιος ο Παπαμιχαήλ μαζί με τον Άκη Κωνσταντακόπουλο.