Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» επιστρέφει στους κινηματογράφους στην extended εκδοχή της - νεα || cinemagazine.gr
17:36
17/3

Η τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» επιστρέφει στους κινηματογράφους στην extended εκδοχή της

Once you go extended, you never go back, λένε οι φίλοι της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον, που θα έχουν την ευκαιρία να την απολαύσουν στη μεγάλη οθόνη σε Dolby Atmos και σε 4K στα Village Cinemas τον άλλο μήνα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Οι ταινίες που βγαίνουν κάθε Πέμπτη πληθαίνουν, βλέπουμε τον καλοκαιρινό προγραμματισμό της διανομής και μας λούζει κρύος ιδρώτας, ωστόσο η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει διδάξει ότι το μέλλον της αίθουσας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα events – ακόμα και οι ταινίες κανονικής διανομής συνήθως δουλεύουν μόνο όταν ο διανομέας καταφέρει να πείσει το κοινό ότι προκειται για ταινία – event.  

Επιστρέφοντας στα events, ένα τέτοιο που ήδη έχει προκαλέσει σούσουρο στα social και αναμένεται να φέρει κόσμο στα σινεμά είναι η προβολή των extended εκδοχών της τριλογίας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στα Village Cinemas. Ίσως σήμερα να θεωρούμε δεδομένο το έργο του Τζάκσον, αλλά αναλογιστείτε πώς ήταν η επική φαντασία στη μεγάλη οθόνη πριν την έλευσή του. Στην καλύτερη περίπτωση είχαμε ταινίες σαν το «Εξκάλιμπερ» του Τζον Μπούρμαν, στη χειρότερη σαν το «Dungeons and Dragons» - του ’99, όχι το φετινό. Με την τριλογία του ο Τζάκσον καθόρισε και οριοθέτησε την επική φαντασία στο σινεμά, όποιος έχει δει τις extended εκδοχές δε, δεν ανατρέχει ξανά στις theatrical εκδοχές της – το μοναδικό φαλτσάρισμα για μας είναι, ίσως, οι αντεγκλήσεις με τον Σάρουμαν στην «Επιστροφή», ορθώς κόπηκε από την πρωτότυπη ταινία, αλλά πρόκειται περί πταίσματος, ας είμαστε σοβαροί.

Οι… «θρησκόληπτοι» φανταζόμαστε ότι έχετε κλείσει ήδη τα εισιτήριά σας, για τους απλούς πιστούς να ενημερώσουμε ότι το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού από 6 έως και 12 Απριλίου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera)

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Οι Δύο Πύργοι από 13 έως και 19 Απριλίου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera)

Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά από 27 Απριλίου έως και 3 Μάϊου, extended version σε Dolby Atmos (και 4K στην Vmax Sphera)

Μπορείτε να κλείσετε τα εισιτήριά σας από το https://www.villagecinemas.gr/