Το βραβευμένο «Luzzu» του Άλεξ Καμιλέρι έρχεται στο διαγωνιστικό των 27ων Νυχτών Πρεμιέρας - νεα || cinemagazine.gr
14:55
15/9

Το βραβευμένο «Luzzu» του Άλεξ Καμιλέρι έρχεται στο διαγωνιστικό των 27ων Νυχτών Πρεμιέρας

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Άλεξ Καμιλέρι φτάνει στην Αθήνα, και παρουσία του σκηνοθέτη και του βραβευμένου στο Σάντανς, πρωταγωνιστή του κάνει την πρεμιέρα του και διαγωνίζεται για την Χρυσή Αθηνά του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας. 

Μαλτέζος ψαράς παλεύει να κερδίσει τίμια τα προς το ζην για τη σύζυγο και το νεογέννητο παιδί τους, κόντρα στον σκληρό ανταγωνισμό, την παράνομη αλιεία και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα αναγκαστεί να υποκύψει στους κανόνες του παιχνιδιού.

Ένα σκηνοθετικό ντεμπούτο κοινωνικού ρεαλισμού που θα έκανε τους αδελφούς Νταρντέν περήφανους, από την πλέον ανέλπιστη γωνιά του κινηματογραφικού χάρτη, την γειτονική Μάλτα, με ένα απόλυτα δίκαιο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς για τον ερασιτέχνη - και ψαρά στην πραγματική ζωή - πρωταγωνιστή του.

Στην Αθήνα θα παρευρεθούν, τόσο ο Άλεξ Καμιλέρι, όσο και ο Γιέσμαρκ Σκικλούνα, ο πρωταγωνιστής - έκπληξη της χρονιάς στις προβολές της ταινίας, που θα προβληθεί στο Διαγωνιστικό Τμήμα.