Άκυρο το biopic της Μαντόνα (προς το παρόν, τουλάχιστον) - νεα || cinemagazine.gr
12:54
25/1

Άκυρο το biopic της Μαντόνα (προς το παρόν, τουλάχιστον)

Άσχημα τα νέα για μουσικόφιλους σινεφίλ, καθώς η Universal έβαλε πάγο σε μια μουσική βιογραφία για την οποία χύθηκε μελάνι. Άσχημα και για την ανερχόμενη Τζούλια Γκάρνερ, η οποία υποβλήθηκε, μαζί με τις συνυποψήφιές της, σε εξαντλητικές οντισιόν προκειμένου να πάρει τον ρόλο της Μαντόνα Τσικόνε στη μεγάλη οθόνη.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Έχει χυθεί πάρα πολύ μελάνι για τη μουσική βιογραφία της Μαντόνα, την οποία θα σκηνοθετούσε η ίδια. Οι κινηματογραφικές ιστοσελίδες παρέθεταν τις επικρατέστερες υποψήφιες, αναλύοντας τους λόγους που θα έπρεπε (ή δεν θα έπρεπε) να πάρει τον ρόλο καθεμιά τους, ό,τι θα περίμενες δηλαδή σε σχέση με το βεληνεκές της βιογραφούμενης που κλείνει πλέον τέσσερις δεκαετίες στην εμπροσθοφυλακή της pop σκηνής. Η ανακοίνωση της επερχόμενης περιοδείας της μπορεί να ενθουσίασε τους φαν, που έσπευσαν να αντιπαραβάλλουν ημερομηνίες και πόλεις με τιμές αεροπορικών εισιτηριών, έβλε, όμως, και ψύλλους στα αυτιά των σινεφίλ. Πότε θα προλάβαινε να γυρίσει την ταινία για τη ζωή της, αν γυρίζει τον κόσμο δίνοντας συναυλίες;

Ο προβληματισμός αποδείχτηκε βάσιμος, καθώς σύμφωνα με το Variety, το πρότζεκτ έχει μπει τον πάγο από τη Universal. Τόσο το στούντιο, όσο και η Μαντόνα δεν έχουν προβεί ακόμα σε διευκρινίσεις για το τι προκάλεσε την παύση, αν όχι τη ματαίωση του εγχειρήματος. Σίγουρα η απόφαση εγείρει ερωτηματικά, αν αναλογιστείς τις εξαντλητικές οντισιόν από τις οποίες λέγεται ότι πέρασαν οι υποψήφιες για τον ρόλο και είναι σαφώς άσχημα τα νέα για την ανερχόμενη Τζούλια Γκάρνερ, που ήταν η τυχερή. Δεν πιστεύουμε ότι η εισπρακτική αποτυχία του «I Wanna Dance with Somebody» επηρέασε τις εξελίξεις. Όση εκτίμηση κι αν τρέφουμε για τη Γουίτνει Χιούστον άλλα τα μεγέθη σε σύγκριση με το φαινόμενο Μαντόνα, χώρια που ο πρόσφατος «Elvis» αποδεικνύει ότι οι μουσικές βιογραφίες παραμένουν μια καλή επένδυση για τα στούντιο.  

Εμείς οι φαν της, πάντως, λίγο φαρμακωθήκαμε. Θα πνίξουμε τον καημό μας βάζοντας το «Bedtime Stories» στην playlist - ή στο πικάπ, οι πιο hip από εμάς.