Σαμ Μέντες καλεί Ολίβια Κόλμαν για μικρή ερωτική ιστορία-γράμμα αγάπης στην κινηματογραφική αίθουσα - νεα || cinemagazine.gr
9:48
7/4

Σαμ Μέντες καλεί Ολίβια Κόλμαν για μικρή ερωτική ιστορία-γράμμα αγάπης στην κινηματογραφική αίθουσα

Το «Empire of Light» είναι η επόμενη ταινία του σπουδαίου Άγγλου, μετά το ήδη κλασικό «1917», και από την πλοκή της συμπεραίνεις επιστροφή σε μικρότερες παραγωγές και προσευχή στην εκκλησία του σινεμά και της αίθουσας.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Καλά νέα. Ο Σαμ Μέντες ξεκουράστηκε από μια ταινία που πρέπει να του έβγαλε το λάδι («1917»), κάθησε, έγραψε ένα σενάριο για μια ιστορία αγάπης τοποθετημένη στην δεκαετία του '80 στη Νότια Ακτή της Αγγλίας και γύρω από ένα όμορφο παλιό σινεμά της, κάλεσε τον Ρότζερ Ντίκινς για τους πορτοκαλόχρυσους ρεμβασμούς του και ζήτησε από την Ολίβια Κόλμαν να είναι η κυρία του. Η οποία δέχτηκε και αυτή θα καταστεί η πρώτη συνεργσία τους.

Το «1917» ήταν μια μεγάλη λαϊκή και κριτική επιτυχία, έφτασε και μετά τυμπανοκρουσιών στα Όσκαρ με 10 υποψηφιότητες, άλλο που η Ακαδημία στο τέλος έκανε «Παράσιτα». Η Κόλμαν από την άλλη βρίσκεται στην πιο μεγάλη της άνθιση: Μετά την «Ευνοούμενη», που έμοιασε να την αποκάλυψε σε κόσμο και δημιουργούς, πήρε ένα Όσκαρ, έπαιξε στο «Crown», σειρά διακρίσεων επίσης, και είναι και στον θαυμάσιο «Πατέρα» του Φλόριαν Ζέλερ υποστηρίζοντας άριστα τον Άντονι Χόπκινς - και παίρνοντας μια ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα.

Το «Empire of Light» θα είναι παραγωγή, τυπικά, του Μέντες και της Πίπα Χάρις, μέσω της εταιρείας παραγωγής Neal Street, ενώ η Searchlight επιβλέπει άνωθεν την απρόσκοπτη παραγωγή. Ημερομηνίες έναρξης γυρισμάτων δεν είναι ακόμη γνωστές. Το ένστικτο όμως λέει - ίσως και να είναι επιθυμία παραπάνω από ένστικτο- ότι ο Μέντες θα έχει κάτι πολύ όμορφο και «διπλό» να πει, ίσως νοσταλγικό, ίσως αισιόδοξο, για την πληγωμένη μαγεία της αίθουσας, του μαγικού χώρου που μας παίρνει σαν μαγικό χαλί και μας πηγαίνει τα πιο ωραία ταξίδια της ζωής μας.