Ιρλανδική επέλαση: Ο Μπάρι Κιόγκαν δίπλα στον Πολ Μέσκαλ για την συνέχεια του «Μονομάχου» - νεα || cinemagazine.gr
9:23
17/3

Ιρλανδική επέλαση: Ο Μπάρι Κιόγκαν δίπλα στον Πολ Μέσκαλ για την συνέχεια του «Μονομάχου»

Όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει, οι καλές ταινίες χαρίζουν καριέρα στους πρωταγωνιστές τους. 

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Αν όχι καριέρα, μια διάδοχη κατάσταση. Εκεί πρέπει να είσαι εκλεκτικός και τυχερός. Το αυτό ίσως συμβεί σε Μπάρι Κιόγκαν και Πολ Μέσκαλ, που πολύ γρήγορα έχουν ραντεβού με αξιοσημείωτο mainstream, μετά από «Τα Πνεύματα του Ινισέριν» και το «Aftersun» αντίστοιχα. Ο Κιόγκαν είναι σε διαπραγματεύσεις και ο Μέσκαλ πρωταγωνιστεί στο... Κολοσσαίο του Ρίντλεϊ Σκοτ, την συνέχεια του «Μονομάχου».

Ο Κιόγκαν μετά από το BAFTA και την οσκαρική υποψηφιότητα, που έπρεπε να είναι βραβείο, έχει πίσω του μια καριέρα ήδη («Ο Θάνατος του Ιερού Ελαφιού», «Δουνκέρκη», «Ο Πράσινος Ιππότης»), όμως αν τελεσφορήσει (με κάθε τρόπο) τούτο εδώ εγκαθιδρύεται ως ρολίστας. Η παρουσία του στο Ινισέριν, πάντως, είναι αλησμόνητη, έτσι κι αλλιώς.

Τώρα σε ό,τι αφορά το σίκουελ της ταινίας του 2000, με τα 460 εκατομμύρια στα ταμεία, τις 12 οσκαρικές υποψηφιότητες και τα 5 βραβεία, ο Σκοτ επιστρέφει ως παραγωγός/σκηνοθέτης, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Ντέιβιντ Σκάρπα. Από την πρώτη ταινία θα έχουμε και επιστροφή καλλιτεχνών του συνεργείου: Ο Τζον Μαθίεσον φωτογραφίζει ξανά, ο Άρθουρ Μαξ σκηνογραφεί εκ νέου, ενώ επανέρχεται και η Τζάντυ Γέιτς στα κοστούμια. H τελευταία είχε πάρει εκεί και το μοναδικό Όσκαρ της.

Ο Κιόγκαν είναι σε διαπραγματεύσεις για τον ρόλο του Αυτοκράτορα Πούμπλιους Σεπτίμιους Γέτα - αν κρίνει κανείς από την εικονογραφία της εποχής η φυσιογνωμική συγγένεια είναι ταμάμ. 

Η Paramount το υπολογίζει για τις 22 Νοεμβρίου του 2024, εμφανώς με οσκαρικές φιλοδοξίες.

Και ορίστε λίγος Κιόγκαν ακόμα, από αυτή τη σκηνή στα «Πνεύματα».