Ζήσε Μάη μου: Για το 2025 πάει το «Mickey 17» του Μπονγκ Τζουν Χο - νεα || cinemagazine.gr
9:30
21/2

Ζήσε Μάη μου: Για το 2025 πάει το «Mickey 17» του Μπονγκ Τζουν Χο

Γεφύρι της Άρτας η «ταινία μετά τα 'Παράσιτα'» για τον πολυνίκη οσκαρούχο Νοτιοκορεάτη δημιουργό, που μετακινήθηκε από την Warner Bros. από τον φετινό Μάρτιο στον προσεχή Ιανουάριο.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Έξι ημερολογιακά χρόνια μετά τα «Παράσιτα» θα δούμε την επόμενη ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο. Είναι βέβαια μακράν το ρεκόρ του ανάμεσα σε ταινίες, αλλά υπάρχουν δύο (ελπιζουμε όχι τρεις) δικαιολογίες. Μία είναι η απεργία που λένε πως έριξε έξω την παραγωγή και μία ότι δεν είναι εύκολο να διαδεχθείς μια τεράστια εμπορική επιτυχία που απεδείχθη και κορυφαία ταινία ενός έτους σύμφωνα με τις βραβεύσεις του. Τα «Παράσιτα» υπήρξαν η πρώτη μη αγγλόφωνη ταινία που κατέκτησε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Η τρίτη δικαιολογία που φοβάται κανείς είναι μην το high concept θρίλερ με τον Ρόμπερτ Πάτινσον δεν έχει βγει καλό και τρέχουνε με reshoots και νέο μοντάζ να το σώσουν. (Περισσότερα εδώ)

Η ταινία λοιπόν μετακινείται σε ένα κατά παράδοση εμπορικό νεκροταφείο ταινιών, τον Ιανουάριο, περίοδο που περιστασιακά τα τελευταία χρόνια ανασαίνει, αλλά βασικά στηρίζεται σε ταινίες της περιόδου των Χριστουγέννων που εξακολουθούν να...πληρώνουν. Το «Mickey 17» πάει για τις 31 Ιανουαρίου, «ανάμεσα» στα «Paddingtοn in Peru» (17 Ιανουαρίου) και «Captain America: Brave New World» (14 Φεβρουαρίου). Πρόσθετο καλό ότι θα έχει στη διάθεσή του και οθόνες ΙΜΑΧ, ενώ συμπίπτει με την Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, η οποία σχεδόν για οποιονδήποτε ανατολικά από την χώρα μας είναι τεράστια γιορτή.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστούν οι Ναόμι Άκι, Στίβεν Γιουν, Τόνι Κολέτ και Μαρκ Ράφαλο, τις καλύτερες ευχές μας, είθε να αναστρέψει τα vibes που αυτή τη στιγμή δεν είναι και στην καλύτερή τους στιγμή.