Ο Μαντς Μίκελσεν μιλά για την εκπληκτική σκηνή του χορού στο «Another Round» - νεα || cinemagazine.gr
8:40
3/3

Ο Μαντς Μίκελσεν μιλά για την εκπληκτική σκηνή του χορού στο «Another Round»

Μετά το «Hunt» του 2012, ο Τόμας Βίντερμπεργκ ξαναβρίσκει τον Μαντς Μίκελσεν για «έναν ακόμα γύρο», σε μια ταινία που δεν αποκλείεται να βρεθεί στα ψηλά των φετινών βραβεύσεων.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Δεν αποκλείεται καθόλου αυτός ο «Γύρος» να είναι μια μεγάλη στιγμή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας, αλλά και την πιθανότητα ο μεγάλος Μίκελσεν να φτάσει στην πρώτη του, ήδη καθυστερημένη είναι, υποψηφιότητα στον Πρώτο Ανδρικό ρόλο. Η ιστορία μιας παρέας ανδρών στην σύγχρονη «πιωμένη» Δανία, που αποφασίζουν να πειραματιστούν πάνω στον τέλειο συγκερασμό μέθης και μέγιστης αποδοτικότητας, συνιστά μια από τις κορυφαίες στιγμές του 2020. Και στο τέλος της, ο χαρακτήρας του Μίκελσεν ξεσπά σε έναν αυθόρμητο χορό, που θα δυσκολευτεί κανείς να ξεχάσει.

Για αυτή τη σκηνή μίλησε ο ηθοποιός στο Variety λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Ήταν μια παράξενη πρόκληση. Έχω διατελέσει χορευτής και ο Τόμας ήθελε αυτό να είναι μέρος του έργου. Μόνο που ήμουν χορευτής πριν από 30 χρόνια! Ο Τόμας ήθελε την σκηνή διφορούμενη, ήθελε να δει έναν άνθρωπο που θέλει να πετάξει και να πέσει ταυτόχρονα. Ήμουν διστακτικός, φοβούμενος ότι το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δήθεν, ειδικά σε μια ρεαλιστική ταινία. Τελικά όμως είδα το δίκιο του. Ο χορός ήταν μια τέλεια επιλογή για αυτό που ήθελε να πει. Δεν έχει να κάνει με την αισθητική του χορού, αλλά με το εσωτερικό ταξίδι του χαρακτήρα. Έχασε κάτι δικό του, κέρδισε κάτι άλλο, επίσης δικό του, μέσα σε μια ώρα. Θέλαμε να το καθρεφτίσουμε αυτό. Είχα να χορέψω 30 χρόνια, ήταν σκληρό και επίπονο, αλλά το ένοιωσα απελευθερωτικά».

Είθε εξίσου απελευθερωτικά κι απελευθερωμένα να το εκλάβουν και στην Ακαδημία (την αμερικανική, διότι στην ευρωπαϊκή το έργο πήρε ήδη τα τέσσερα βασικά βραβεία - Ταινία-Σκηνοθεσία-Σενάριο-Πρώτο Ρόλος), το «Another Round» είναι μια μυστική και όντως απελευθερωτική εμπειρία, ειδικά στην συνθήκη του εγκλεισμού που διανύουμε.