«Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι και ο Ερωδιός»: Τρέιλερ ενός 2ωρου ντοκιμαντέρ για ένα κομψοτέχνημα - νεα || cinemagazine.gr
10:22
21/5

«Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι και ο Ερωδιός»: Τρέιλερ ενός 2ωρου ντοκιμαντέρ για ένα κομψοτέχνημα

Πώς φτιάχτηκε μέσα σε σχεδόν 7 επίπονα και δημιουργικά χρόνια το «Αγόρι και ο Ερωδιός»; Η ιστορία μιας σημαδιακής ταινίας ενός αναντικατάστατου δημιουργού για ένα ιστορικό στούντιο είναι εδώ.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Στο τμήμα Cannes Classics στο εξελισσόμενο φεστιβάλ της νότιας Γαλλίας, κατά βάση σκάνε μύτη ταινίες από την μακρά ιστορία του φεστιβάλ. Τώρα όμως εμφανίζεται ένα ντοκιμαντέρ/making of για μια περυσινή ταινία. Όχι όποια κι όποια, βέβαια. Αλλά για το κόσμημα του Χαγιάο Μιγιαζάκι, που είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε και στο 29ο ΔΦΚΑ, το «Αγόρι και τον Ερωδιό».

Παίρνοντας την σκυτάλη, λέει η είδηση που αντλούμε από το Film Stage, του «2399 Days with Hayao Miyazaki & Studio Ghibli», ενός ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε πρόσφατα στην ιαπωνική τηλεόραση και περιγράφει αυτά τα μακροχρόνια που οδήγησαν στο τελικό έργο, το «Hayao Miyazaki and the Heron» διευρύνει την εικόνα.

«Ένα δίωρο ντοκιμαντέρ που χρονικογραφεί το making of της ταινίας, κινηματογραφημένο με μοναδική και πλήρη άδεια πρόσβασης στο στούντιο Ghibli επί 7 χρόνια. Είναι επίσης ένα αρχείο της συνεργασίας του Μιγιαζάκι με τον παραγωγό Τόσιο Σουζούκι, καθώς εμπλέκονται σε έναν περίτεχνο χορό απογοήτευσης και φιλίας, ο οποίος αντανακλά αυτόν του Μαχίτο με τον Ερωδιό καθώς ο Σουζούκι σπρώχνει τον Μιγιαζάκι βαθύτερα στην δημιουργικότητά του», αναφέρει η σύνοψη. Ιδού το τρέιλερ: