Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Μαρτίου - νεα || cinemagazine.gr
10:57
27/3

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Επική φαντασία κωμικών διαθέσεων, το Βραβείο Κοινού των Νυχτών Πρεμιέρας, η νέα ταινία του Τζιάνι Αμέλιο, τα «Οχτώ Βουνά» των Καννών, ένα ντοκιμαντέρ σωστό crowdpleaser, τα πρώτα βήματα του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και (ακόμα) ένα anime.

Dungeons and Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών (Dungeons and Dragons: Honor Among Thieves)

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα από απίστευτους τυχοδιώκτες αναλαμβάνουν την αποστολή επανάκτησης ενός χαμένου κειμηλίου, αλλά τα πράγματα θα στραβώσουν επικίνδυνα όταν πέσουν πάνω στους λάθος ανθρώπους.

Aν και το «Game Night» των δημιουργών του φιλμ δεν αποτελεί και τον καλύτερο οιωνό, η κριτική έχει υποδεχτεί θετικά αυτή τη νέα απόπειρα κινηματογραφικής μεταφοράς του διάσημου RPG, που ενδέχεται να αποτελέσει την εισπρακτική έκπληξη της φετινής άνοιξης.

Σκηνοθεσία: Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντσταϊν

Το Μπλε Καφτάνι (Le Bleu du Caftan)

Σε μια από τις παλαιότερες συνοικίες του Μαρόκου, ένα παντρεμένο ζευγάρι συντηρεί ένα παραδοσιακό ραφείο και μαζί ένα γάμο από τον οποίο κάθε ερωτική διάθεση έχει παρέλθει. Εκείνη πασχίζει με την υγεία της και το πόσο της λείπει λίγη τρυφερότητα. Εκείνος παλεύει με την καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία του. Κι ένας νεαρός μαθητευόμενος έρχεται να τρυπώσει καταλυτικά ανάμεσά τους. Ένας κόσμος αγάπης ως απάντηση σε μια αναχρονιστική πραγματικότητα. Τρεις άνθρωποι που εφευρίσκουν πώς να συνυπάρξουν κόντρα στα σκληρά προστάγματα της ζωής.

Αυτή την ιστορία διηγείται με τρυφερότητα, ήρεμη συγκίνηση και δύο θαυμάσιες πρωταγωνίστριες η Μαριάμ Τουζανί, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, το βραβείο FIPRESCI στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα των Καννών και το Βραβείο Κοινού στις περασμένες Νύχτες Πρεμιέρας

Σκηνοθεσία: Μαριάμ Τουζανί

Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών (Lord of the Ants)

O Ιταλός ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Άλντο Μπραϊμπάντι καταδικάζεται με προσχηματική κατηγορία, πέφτοντας θύμα της πρόθεσης του Κράτους να διώξει την ομοφυλοφιλία.

H νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Lamerica» και του «Κλέφτη Παιδιών» του Τζιάνι Αμέλιο συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του περασμένου φεστιβάλ Βενετίας. Ο Αμέλιο αποκάλυψε μόλις πριν από μερικά χρόνια ότι είναι γκέι και ξετυλίγει μια ιστορία που τον σημάδεψε βαθιά όταν ήταν νέος, αφού, όπως λέει, τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως στη θέση του Μπραϊμπάντι θα μπορούσε να είναι ο ίδιος ή οποιοσδήποτε άλλος, ένοχος για ένα έγκλημα που δεν έχει καμία υπόσταση.

Σκηνοθεσία: Τζιάνι Αμέλιο

Τα Οχτώ Βουνά (Le Otto Montagne)

Τα Οχτώ Βουνά είναι η ιστορία μιας φιλίας δυο παιδιών που γίνονται άνδρες, που προσπαθούν να χαράξουν τη δικιά τους πορεία μακριά από τις επιταγές των πατεράδων τους, αλλά που μέσα από τα μονοπάτια που παίρνουν τελικά πάντα επιστρέφουν στις ρίζες τους. Ο Πιέτρο είναι ένα παιδί που έρχεται από την πόλη, το βιομηχανικό Τορίνο, ο Μπρούνο είναι το μοναδικό παιδί ενός σχεδόν εγκαταλειμμένου χωριού στο βουνό. Η γνωριμία τους ένα καλοκαίρι θα ενώσει για πάντα τις εντελώς διαφορετικές ζωές τους.

Η συμπαραγωγή Ιταλίας και Βελγίου έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών, όπου κέρδισε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής εξ ημισείας με το «Eo» του Γέρζι Σκολιμόφσκι. Στη συνέχεια προβλήθηκε στα Φεστιβάλ Μελβούρνης, Κάρλοβι Βάρι, Ζυρίχης, Μπουσάν, Μονάχου, Γλασκώβης, στο AFI Fest World Cinema και πρόσφατα στο Φεστιβάλ Sundance. 

Σκηνοθεσία: Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν, Σάρλοτ Βαντερμίς

Η Βασίλισσα της Νέας Υόρκης (Queen of the Deuce)

Από τα τέλη του ’60 μέχρι τα μέσα του ’80, ένα ήταν το κορυφαίο όνομα στο κύκλωμα των πορνοσινεμά στην Times Square της Νέας Υόρκης: Τσέλι Γουίλσον. Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη, η εκκεντρική Ελληνοεβραία, μετανάστρια, επιχειρηματίας, ευεργέτιδα έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία χάρη στο δαιμόνιο επιχειρηματικό της πνεύμα και την αστείρευτη προσωπικότητά της, που την ανέδειξαν σε μια από τις πιο χαρισματικές φιγούρες του χώρου.

Ένα ντοκιμαντέρ κανονικό crowdpleaser που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιχειρεί να σπάσει την κατάρα των θλιβερών εισπρακτικών επιδόσεων των πρόσφατων ταινιών τεκμηρίωσης στο εγχώριο box-office.

Σκηνοθεσία: Βάλερι Κοντάκος

Ζλάταν (I Am Zlatan)

Η ιστορία ενηλικίωσης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα ταραχώδες σουηδικό προάστιο. Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκειά του τον οδήγησαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου.

Προορισμένη κυρίως για ποδοσφαιρόφιλους και, ειδικότερα, για φαν του Σουηδού φορ, η ταινία φιλοδοξεί να αφήσει το στίγμα της στον ποδοσφαιρικό κινηματογραφικό κανόνα, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να τα έχει καταφέρει.

Σκηνοθεσία: Γιενς Σιέγκρεν

Demon Slayer: To the Swordsmith Village

Όταν η οικογένειά του σκοτώνεται από έναν δαίμονα, ο Tanjiro Kamado θα ενταχθεί στους Δαίμονες Ανώτατης Βαθμίδας για να επαναφέρει την αδερφή του στην ανθρώπινη μορφή της.

Ταινία - συρραφή από επεισόδια της δημοφιλούς σειράς anime, ένα είδος που εσχάτως φοριέται πολύ στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Σκηνοθεσία: Χαρούο Σοτοζάκι