Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Ιουνίου - νεα || cinemagazine.gr
14:42
29/5

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 1 Ιουνίου

Το ψυχεδελικό σκίτσο του «Αραχνο-σύμπαντος», το crowdpleaser του Οζόν, η Μπαμπούλας Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, η rom-com του Καπούρ, η ντροπή του Ντεπλεσάν, η ευχάριστη ελληνική έκπληξη και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, στις (πολλές) νέες κυκλοφορίες της εβδομάδας.

Spider-man: Ακροβατώντας στο Αραχνο-Συμπαν (Spiderman: Across the Spider-verse)

Μετά την επανένωσή του με την Γκουέν Στέισι, ο Μάιλς Μοράλες εκτοξεύεται στο Αραχνο- Σύμπαν όπου και συναντά μια ομάδα Αραχνανθρώπων που έχουν ως αποστολή την προστασία του. Όταν, όμως, οι ήρωες συγκρούονται για το πώς θα χειριστούν τη νέα απειλή, ο Mάιλς βρίσκεται αντιμέτωπος με τους υπόλοιπους Αραχνανθρώπους και καλείται να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι ήρωας.

Το οσκαρικό υπερηρωικό animation με το ψυχεδελικό σκίτσο αποκτά μεγαλεπήβολη συνέχεια που θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρη.

Σκηνοθεσία: Τζόακιμ Ντος Σάντος, Κεμπ Πάουερς, Τζάστιν Κ. Τόμσον

Το Έγκλημά μου (Mon Crime)

Στο Παρίσι της δεκαετίας του 30’, η Mαντλέν, μία όμορφη, νέα, άφραγκη ηθοποιός, κατηγορείται για την δολοφονία ενός διάσημου παραγωγού. Με την βοήθεια της καλύτερης της φίλης και δικηγόρου, Πολίν, αθωώνεται, επικαλούμενη αυτοάμυνα. Μία νέα ζωή διασημότητας και επιτυχίας ξεκινάει για τις δυο γυναίκες.

O Φρανσουά Οζόν παραμερίζει τη φεστιβαλική προβοκάτσια και την ευθεία σινεφιλία και δοκιμάζει τις δυνάμεις του στην ελαφριά αστική κωμωδία με χαριτωμένα αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν

Ο Μπαμπούλας (The Boogeyman)

Όταν ένας απελπισμένος ασθενής εμφανίζεται στο σπίτι ενός ψυχιάτρου αναζητώντας βοήθεια, αφήνει πίσω του μια τρομακτική υπερφυσική οντότητα που κυνηγάει οικογένειες και τρέφεται από τον πόνο των θυμάτων του.

O Ρομπ Σάβατζ, που έχτισε όνομα επί καραντίνας με το «Host», περνά στη λίγκα των μεγάλων, διασκευάζοντας Στίβεν Κινγκ

Σκηνοθεσία: Ρομπ Σάβατζ

Ευτυχισμένοι Μαζί (What's Love got to do with it)

Πως βρίσκει κανείς την παντοτινή αγάπη στις μέρες μας; Για την Ζόι, η απάντηση βρίσκεται στις εφαρμογές γνωριμιών που για την ώρα της έχουν προσφέρει μόνο γνωριμίες με ακατάλληλους άντρες, πράγμα που εξοργίζει την εκκεντρική μητέρα της. Αντίθετα o παιδικός της φίλος και γείτονας Καζ, πιστεύει ότι η απάντηση για αυτόν βρίσκεται στο παράδειγμα των γονιών του και αναζητά σύντροφο μέσω προξενιού.

Ο Σεικάρ Καπούρ του «Elizabeth» γεφυρώνει διαφορετικές κουλτούρες σε μια πολυπολιτισμική κατάθεση στο είδος της ρομαντικής κομεντί.

Σκηνοθεσία; Σεϊκάρ Καπούρ

Αγάπη και Μίσος (Brother and Sister)

Δυο αδέρφια γύρω στα 50. Η Αλίς είναι ηθοποιός, ο Λουί δάσκαλος και ποιητής. Η Αλίς μισεί τον αδερφό της για περισσότερα από είκοσι χρόνια, διάστημα κατά το οποίο δεν έχουν ειδωθεί. Αλλά μετά από ένα σοβαρό ατύχημα των γονιών τους, αδερφός και αδερφή θα αναγκαστούν να ξανασυναντηθούν.

Ένα ενοχλητικά ανοικονόμητο φιλμ που προσπαθεί διακαώς να γαργαλήσει το συναίσθημα και τη νοημοσύνη του θεατή, αλλά στην πραγματικότητα μοιάζει με το φορτηγό στο τρακάρισμα της εισαγωγής. Τρέχει ανεξέλεγκτο, κάνει φασαρία και γίνεται το ατύχημα που αποτελειώνει μια ούτως ή άλλως ατυχή συγκυρία.

Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσάν

Τα Άνθη στα Άνθη

Την τελευταία του μέρα στην Αθήνα, προτού μετακομίσει στο εξωτερικό, ο Κωνσταντίνος συναντά τη Σοφία στο πάρκο. Υπό την πίεση του χρόνου, οι δύο (όχι και τόσο στενοί) φίλοι συζητούν και μοιράζονται πράγματα που δεν γνωρίζει ακόμη ο ένας για τον άλλον.

Ένα τρυφερό ελληνικό mumblecore, μικρού βεληνεκούς και ευγενούς φύσης, που αφουγκράζεται νεανικές ανησυχίες και τις αναπαράγει με πραότητα, εκεί που άλλες δημιουργίες κραυγάζουν υστερικά. 

Σκηνοθεσία: Γιώργους Αθανασίου

Επίδοξοι Κληρονόμοι (Τhe Estate)

Με μια ετοιμόρροπη καφετέρια στα όρια της εξαφάνισης και τις ζωές τους στάσιμες, δύο αδερφές συνωμοτούν ενάντια στην ετοιμοθάνατη, πλούσια θεία τους με την ελπίδα να πάρουν την κληρονομιά της. Αλλά, όπως θα διαπιστώσουν σύντομα, δεν είναι οι μόνες στην οικογένεια με παρόμοιο σχέδιο.

Τόνι Κολέτ, Άννα Φάρις, Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Κάθλιν Τέρνερ συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μαύρη κωμωδία.

Σκηνοθεσία: Ντιν Κρεγκ

Πρόσκληση σε Φόνο (Invitation to a Murder)

1934. Νότια Αγγλία. Όταν ένας απομονωμένος δισεκατομμυριούχος προσκαλεί έξι φαινομενικά τυχαίους αγνώστους στο νησιώτικο κτήμα του, ανάμεσά τους και την ντετέκτιβ Μιράντα Γκριν, η τελευταία βρίσκει τη μυστηριώδη πρόσκληση πολύ δελεαστική για να την προσπεράσει.

Δευτεροκλασάτο whodunit με τη Μίσα Μπάρτον στον ρόλο μιας επίδοξης ντετέκτιβ, που διαβάζει μετά μανίας Αγκάθα Κρίστι και μπλέκει σε μια σχετική «παλιοϊστορία».

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σίμεκ

Ο Μεγαλόδοντας (The Black Demon)

Ο Πολ παίρνει την οικογένειά του σε ένα ταξίδι στο Μεξικό για να επιθεωρήσει μια εξέδρα πετρελαίου. Όταν φτάνει εκεί, βρίσκει το μέρος σχεδόν εγκαταλελειμμένο με λίγους τρομαγμένους εργάτες να υποστηρίζουν ότι η εξέδρα έχει δεχθεί επανειλημμένα επίθεση από έναν μεγαλόδοντα καρχαρία.

Παραλλαγή περισσότερο του «Meg» και λιγότερο των «Σαγονιών του Καρχαρία» με τον Τζος Λούκας, που δουλεύει ακατάπαυστα, αλλά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες εκείνων που στα μέσα των '00s έβλεπαν στο πρόσωπο του έναν ανερχόμενο πρωταγωνιστή.

Σκηνοθεσία: Άντριαν Γκρούνμπεργκ