Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου - νεα || cinemagazine.gr
15:51
26/9

Oι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

Με τις Νύχτες Πρεμιέρας να ανοίγουν τις πύλες τους και να περιμένουν το αθηναϊκό σινεφίλ κοινό, η διανομή κινείται πιο ορθολογικά κι έτσι αυτή την εβδομάδα έχουμε τέσσερις νέες ταινίες στις αίθουσες - πάντα τέτοια, θα πούμε εμείς. Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη mainstream τρόμου, μια συμβατική επικη περιπέτεια, η αναθέρμανση της κινηματογραφικής σχέσης Σιγκούρνι Γουίβερ και Κέβιν Κλάιν είκοσι πέντε χρόνια μετά την «Παγοθυελλα» και μια τιμιότατη ταινία καταστροφής συνθέτουν την προαναφερθείσα τετράδα. 

Χαμογέλα (Smile)

Ύστερα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

Ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη mainstream τρόμου της χρονιάς, ένα βιρτουόζικο roller-coaster καλοχωνεμένων horror αναφορών, επιδεκτικό δεύτερων επίκαιρων αναγνώσεων, ικανό να ενώσει το κοινό των multiplex, τους πιο σκληροπυρηνικούς φαν του τρόμου, αλλά και την κριτική.

Η Γυναίκα Βασιλιάς (The Woman King)

Οι μαχήτριες Αγκότζι ήταν μια αποκλειστικά γυναικεία ομάδα πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 19o αιώνα. Η ηγέτιδα της ομάδας, η στρατηγός Νανίσκα, αναλαμβάνει την εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων, τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους.

Παλιομοδίτικη, μα καλογυαλισμένη  και εντελώς συμβατική επική περιπέτεια, οι αρετές της οποίας εξαντλούνται στο σκέλος της εκπροσώπησης και σε μια δυναμική ερμηνεία της Βαϊόλα Ντέιβις.

Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα (The Good House)

Η πολύ καλά δομημένη ζωή της Χίλντι Γκουντ, μιας μεσίτριας που ζει στη Νέα Αγγλία, αρχίζει να διαταράσσεται όταν επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ.

Σιγκούρνι Γουίβερ και Κέβιν Κλάιν ξανά μαζί στην οθόνη, σε εμφανώς ελαφρύτερους τόνους σε σχέση με την τελευταία τους κοινή εμφάνιση την εξαιρετική «Παγοθύελλα» του Ανγκ Λι, την οποία πρέπει να αναζητήσετε άμεσα.

H Φλεγόμενη Θάλασσα (The Burning Sea)

To 1969, η νορβηγική κυβέρνηση ανακαλύπτει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και ξεκινά μια προσοδοφόρα περίοδο υπεράκτιας εξόρυξης. Πενήντα χρόνια αργότερα ανακαλύπτουν ότι έχει ανοίξει μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας που προκαλεί την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης, σηματοδοτώντας την αρχή μιας πιθανής αποκαλυπτικής καταστροφής.

Οι φαν των ταινιών καταστροφής έχουν ήδη ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους για το νορβηγικό team πίσω από ταινίες σαν το «Wake» και το «Quake», με χαρά τους ανακοινωνούμε ότι η νέα τους προσθήκη στη φιλμογραφία τους, αν και ίσως υπολείπεται ελαφρώς σε θέαμα, κινείται στα ίδια αξιοπρεπέστατα για το είδος επίπεδα.