It's Impossible: Νέα ανακατάταξη στις ημερομηνίες της Paramount, τα Mission Impossible έναν χρόνο μακρύτερα - νεα || cinemagazine.gr
8:52
24/1

It's Impossible: Νέα ανακατάταξη στις ημερομηνίες της Paramount, τα Mission Impossible έναν χρόνο μακρύτερα

Η πέμπτη αλλαγή ημερομηνίας της 6ης και 7η συνέχειας του franchise, εν μέσω γενικού ανακατέματος της τράπουλας, δίνει και ένα μέτρο περί του πότε αναμένεται μια φυσιολογικότητα στις συλλογικές μας δραστηριότητες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ο Τομ Κρουζ δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει ούτε ένα ζευγάρι μάτια που μπορεί να θέλουν να δουν το έργο αγάπης του για το κοινό και την αίθουσα. Και η Paramount ακολουθεί γιατί έτσι είναι και το σωστό. Είναι ωραίες οι πλατφόρμες, αλλά έχουν ένα σινεμά (κι ένα κοινό) που τους αναλογεί περισσότερο. Τα Mission Impossible είναι εμπειρία αισθήσεων που χρειάζονται μέγεθος εικόνας και ήχου.

Το ζήτημα είναι ασφαλώς και οικονομικό. Και ο παλιομοδίτης Κρουζ έχει πάρει την μεριά των (πρόσκαιρα) ηττημένων, της αίθουσας: Καμμιά πλατφόρμα δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει το οικονομικό κι επικοινωνιακό όφελος μιας επιτυχημένης αιθουσιακά ταινίας. Οπότε είναι διατεθειμένος να περιμένει- το ίδιο κι εμείς, ζωή να 'χουμε - να περιμένει μια ταινία που γυρίζεται από τις αρχές του '20 να προβληθεί τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά. Η πέμπτη αλλαγή ημερομηνίας των επεισοδίων 7 και 8 τα μεταφέρει από τον Σεπτέμβριο του '22 στον Ιούλιο του '23 (το 7) και από τον Ιούλιο του '23 στον Ιούλιο του '24 (το 8).

Ας ελπίσουμε ότι οι αρχές του '23 σηματοδοτούν την πρόβλεψη των ειδικών για «απελευθέρωση».

Δεν είναι όμως μόνο αυτές οι ταινίες που αλλάζουν ημερομηνίες. Το 3ο «Quiet Place» μετακινείται από τον Μάρτιο του '23 στον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το «Transformers: Rise of the Beasts» φεύγει από τον Ιούνιο του '23 και κάθεται στον Ιούλιο του '24, μυστηριωδώς πολύ κοντά πάντως στο 8ο Mission. Δεν έχουν τον ίδιο κόσμο πάντως.

Σε άλλους τίτλους τέλος, το «Under the Boardwalk» χάνει την ημερομηνία του χωρίς ανακοίνωση νέας (μαρμάγκα), το «Blazing Samurai» αντίθετα βρίσκει ημερομηνία (φέτος τον Ιούλιο) ενώ πριν δεν είχε ούτε μισή. Στο animation ακούγονται οι Μάικλ Σέρα, Σάμιουελ Τζάκσον, Ρίκι Ζερβέ, Μελ Μπρουκς και άλλοι. Επίσης, το υπερηρωικό «Secret Headquarters» με τον Όουεν Γουίλσον φεύγει από τις 12 Αυγούστου του '22 κι έρχεται νωρίτερα μια εβδομάδα για λόγους που ξέρουν οι της μετακίνησης (βασικά δεν τους νοιάζει το έργο, να είμαστε ειλικρινείς).

Αυτά τα ωραία, να προσέχουμε λοιπόν. Όσο πιο πολύ, όσο πιο πολλοί, τόσο γρηγορότερα η αποκατάσταση.