Τρέιλερ «Get Back»! Μία αποκαλυπτική ματιά στους Beatles από τον Πίτερ Τζάκσον - νεα || cinemagazine.gr
10:00
15/10

Τρέιλερ «Get Back»! Μία αποκαλυπτική ματιά στους Beatles από τον Πίτερ Τζάκσον

Το «The Beatles: Get Back» γίνεται από ταινία... σειρά και έρχεται στις οθόνες του Disney+ τέλη Νοεμβρίου.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Μία από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς, γίνεται σειρά.

Ο λόγος της μετατροπής από ντοκιμαντέρ σε μίνι σειρά τριών επεισοδίων, έγκειται στο γεγονός των κοιτασμάτων υλικού στο οποίο δούλεψε πάνω ο Τζάκσον - όντας ο μόνος άνθρωπος στον οποίον δόθηκε πλήρης πρόσβαση στα 50χρονα αρχεία. Υλικό που να υπενθυμίσουμε ότι χρειάστηκαν περισσότερα από 3 χρόνια να αποκατασταθεί και να μονταριστεί. Καθώς πρόκειται για πάνω από 60 ώρες πρωτοεμφανιζόμενου υλικού και 150 ώρες πρωτάκουστου μουσικού υλικού, πρόκειται περί άθλου. Τα τρία αυτά επεισόδια θα παίξουν από τις 25-27 Νοεμβρίου και θα είναι περίπου δίωρης διάρκειας το καθένα.

«Όντας τεράστιος φαν, είμαι κατενθουσιασμένος που το Disney+ θα είναι το σπίτι αυτού του ασυνήθιστου ντοκιμαντέρ από έναν θρυλικό δημιουργό σαν τον Τζάκσον», λέει ο Μπομπ Άιγκερ, Πρόεδρος της εταιρείας του Ποντικιού. «Η διαστάσεων φαινομένου συλλογή πρωτοφανούς υλικού προσφέρει ένα χωρίς προηγούμενο βλέμμα στην συντροφικότητα, την δημιουργική ιδιοφυΐα και το ανεξίτηλο ίχνος της πιο επιδραστικής μπάντας όλων των εποχών», κλείνει.

Και ο Πίτερ Τζάκσον συμπληρώνει: «Το εκπληκτικό υλικό του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ συνέλαβε πολλαπλές ιστορίες. Την ιστορία φίλων και την ιστορία ατόμων. Είναι όλο μαζί μια ιστορία πάνω στο ανθρώπινα ευάλωτο και την θεία συνεργασία. Είναι μια λεπτομερής καταγραφή της δημιουργικής διαδικασίας και του πώς φτιάχνεις εμβληματικά τραγούδια υπό πίεση στο κοινωνικό κλίμα του 1969. Αλλά δεν είναι νοσταλγικό, είναι ωμό, ειλικρινές κι ανθρώπινο. Μέσα σε 6 ώρες θα μάθεις για τους Beatles όσα δεν πίστευες ότι θα ήταν δυνατόν να μάθεις».

Δείτε εδώ το νέο τρέιλερ της (πλέον) μίνι σειράς «The Beatles: Get Back».

Η σημασία της παρέας του Λίβερπουλ για τη μουσική και τη κουλτούρα του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα είναι αυτονόητη για όποιον διατηρεί και την ελάχιστη σχέση με το θέμα. Ωστόσο, και ενώ το υλικό από βίντεο, περιοδείες, δημόσιες εμφανίσεις, ταινίες, βιβλία, άρθρα και ό,τι κουτσομπολιό φανταστεί κανείς, τελεί υπό αφθονία, είναι η περίοδος που πραγματεύεται η δουλειά του Τζάκσον που εξάπτει τόσο το ενδιαφέρον. Τα «Σκαθάρια» του «τελευταίου δίσκου», του μνημειώδους «Let It Be», εν μέσω μιας περίφημα τρικυμιώδους περιόδου στις σχέσεις μεταξύ τους.

Ο Πίτερ Τζάκσον, ένας από τους πιο εμμονικά επιμελείς δημιουργούς της τελευταίας 20ετίας, είχε πρόσβαση σε περισσότερες από 55 ώρες πρωτοφανούς οπτικού υλικού αλλά και πάνω από 140 ώρες ανήκουστης ως σήμερα μουσικής, όλα τους παρμένα από τα sessions του δίσκου και την ταινία «Let It Be» (1969) του Μάικλ Λίντσεϊ-Χογκ.

Η Ντίσνεϊ, μέσω του ίδιου του Μπομπ Άιγκερ, είναι πασίχαρη καθώς ο ίδιος δηλώνει και λάτρης, ενώ ΜακΚάρτνεϊ και Ρίνγκο Σταρ όχι απλώς συγκατατίθενται αλλά επισημαίνουν αμφότεροι ότι χαίρονται ιδιαίτερα τόσο που η ταινία θα δείξει την αλήθεια πίσω από τα κουτσομπολιά δεκαετιών για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα μεταξύ των μελών όσο και «για την υπενθύμιση του πόσο τρελά όμορφα είχαμε περάσει τότε», σύμφωνα με τον ΜακΚάρτνεϊ. 

Ταυτόχρονα με το σχέδιο θα υπάρξει και αποκατάσταση του «Let it Be» (της ταινίας) και της περίφημης «συναυλίας της ταράτσας» του Apple Savile Row (φωτογραφία). Aξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτάκουστο υλικό θα επιμεληθεί ηχητικά ο Τζιλ Μάρτιν, γιος του Τζορτζ Μάρτιν (ο ιστορικός παραγωγός της μπάντας), από ετών σημαίνουσα προσωπικότητα στον εκλεκτό χώρο του.

Να είμαστε καλά, το περιμένουμε με μεγάλη, ασφαλή, προσδοκία.