Τρέιλερ για το αναγνωρισμένο «Petite Maman» της Σελίν Σιαμά - νεα || cinemagazine.gr
9:53
14/5

Τρέιλερ για το αναγνωρισμένο «Petite Maman» της Σελίν Σιαμά

Δεν έχουν καλά-καλά κοπάσει οι κριτικοί ύμνοι για «Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» και η Σελίν Σιαμά έχει ήδη παραδώσει την επόμενη ταινία της, που προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ του Βερολίνου, και τώρα ετοιμάζεται για τις αίθουσες.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Και προς επίρρωση των...ανησυχιών μας για την αναποφασιστικότητα του Μπονγκ Τζουν Χο ανάμεσα σε ήδη τρία σχέδια που θα ακολουθήσουν (;) τα «Παράσιτα», ιδού το παράδειγμα της Σελίν Σιαμά: Η οποία παρέδωσε κι εκείνη το 2019 την κριτικά περίφημη ταινία της («Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται»), που την εκτόξευσε στην arthouse στρατόσφαιρα, όπως αρμοστά γράφτηκε στο εξωτερικό, και πριν στεγνώσει το (πάλαι ποτέ) σελιλόιντ σκάρωσε την διάδοχη ταινία, το «Petite Maman».

Η ταινία δουλεύτηκε γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα, γυρίστηκε μέσα στην πανδημία, προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, την είδαμε, μέσα στην φούρια όμως δεν είχε...τρέιλερ. Τώρα έχει.

Στην ταινία παίζουν οι Ζοζεφίν και Γκαμπριέλ Σανζ, Στεφάν Βαρουπέν, Νίνα Μερίς και Μαργκό Αμπασκάλ και η ιστορία είναι αυτή ενός κοριτσιού που έχασε τη γιαγιά του και ανακαλύπτει ένα άλλο κορίτσι, στην ηλικία της, στο δάσος. Η ταινία θα βγει στην Γαλλία τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και υπερατλαντική διανομή μη διευκρινισμένης ημερομηνίας ωστόσο.