Πώς ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εκνεύριζε τους πάντες στο γύρισμα της «Εξουσίας του Σκύλου» - νεα || cinemagazine.gr
11:19
14/1

Πώς ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς εκνεύριζε τους πάντες στο γύρισμα της «Εξουσίας του Σκύλου»

«Η ερμηνευτική Μέθοδος δημιουργεί "μια διάθεση"», λέει ένας εκ των συμπρωταγωνιστών του. Και η Τζέιν Κάμπιον φταίει για όλα.

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Το ερμηνευτικό κουαρτέτο της «Εξουσία του Σκύλου» αξίζει όλες τις τιμές. Απ' ότι δείχνουν τα πράγματα βέβαια είναι οι εμφανείς τρεις που θα απολαύσουν παραπάνω εύσημα (άσε που στο τέλος μπορεί και να βραβευτεί μόνο ένας), όμως εμείς εδώ έχουμε μια ιστορία για τον τέταρτο, τον Τζέσε Πλέμονς, που έχει μια ιστορία με τον Κάμπερμπατς και την εκνευριστική του στάση στα γυρίσματα.

Φυσικά το εκνευρισμός είναι μέσα σε πολλά εισαγωγικά, αφού η Τζέιν Κάμπιον (τα φταίει όλα) ήταν που έκανε τις συστάσεις του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ως Φιλ Μπέρμπανκ στο υπόλοιπο καστ: «Εδώ είναι ο Φιλ. Θα δουλέψετε μαζί του. Ο Μπένεντικτ είναι μια χαρά παιδί, αλλά θα τον ξαναδείτε στο τέλος του γυρίσματος». Οπότε ο Κάμπερμπατς πήρε αμπάριζα κι έγινε ο Δόκτωρ...Παράξενος, που καθόταν όλο μόνος του, που μιλοιύσε άξεστα σε όλους και την έσπαγε ακόμα πιο πολύ στον Πλέμονς, καθώς τον αποκαλούσε «fatso» και «big boy» συνέχεια, δηλαδή και εκτός γυρίσματος. Όσοι δεν το είδατε ακόμη μόλις το κάνετε, απόψε ας πούμε, θα καταλάβετε.

Αργότερα ο Πλέμονς του είπε ότι αυτός ο τρόπος τον τσαντίζει κι ο Κάμπερμπατς, σε τέλεια αγγλικα πια, απολογούνταν για το τι έκανε ο χαρακτήρας του.

Ο Τζέσε Πλέμονς, που παραδίδει μια από εκείνες τις τέλειες, «ανέκφραστες» φυσικές αμερικανικές ερμηνείες - που ποτέ δεν βραβεύονται, αλλά ευτυχώς ακόμα απαιτούνται από τους δημιουργούς - ήταν μεν η αρχική επιλογή για τον ρόλο του αδελφού του Φιλ, όμως λόγω προγράμματος έχασε προσωρινά τον ρόλο από τον Πολ Ντέινο, για να τον ξαναβρεί -ευτυχώς- στην πορεία. «Εντυπωσιάστηκα από το σενάριο, νομίζω ήταν ότι καλύτερο είχα διαβάσει τα τελευταία χρόνια - και το διάβασα πριν από το βιβλίο. Όπως κάθε καλό σενάριο σε κάνει να θέλεις να παραμείνεις στον κόσμο του». [Spoliler!!] Μετά από το πώς καθάρισε ο μικρός για σένα στο έργο, μια χαρά κόσμος ήταν.

H ταινία βρίσκεται και με τα δύο πόδια στον οσκαρικό της δρόμο, με 10 υποψηφιότητες στα Critics Choice και τρεις ερμηνευτικές υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ένωσης των Ηθοποιών.