Και ο Mads... τρελάθηκε: Νέο θρίλερ εκδίκησης με τον «βρίσκομαι παντού» Μίκελσεν - νεα || cinemagazine.gr
9:12
19/4

Και ο Mads... τρελάθηκε: Νέο θρίλερ εκδίκησης με τον «βρίσκομαι παντού» Μίκελσεν

Ξυρισμένο κρανίο, βιβλική γενειάδα, ρόλος που παίρνει το βούτυρο από το ψωμί του Μελ Γκίμπσον και του Λίαμ Νίσον, καθώς και στιγμές ιδιωματικού χιούμορ στο τρέιλερ του «Riders of Justice».

Από τον Ηλία Δημόπουλο

Ανυπομονησία, όχι χωρίς κάποια περίσκεψη, είναι τα αισθήματα αυτού του γράφοντος τουλάχιστον βλέποντας το τρέιλερ του «Riders of Justice». Της ταινίας που ο Μαντς Μίκελσεν παίρνει την οδό του vigilante, του τιμωρού-εκδικητή αυτοδίκαιου τύπου, που ορμώμενος από τον θάνατο της γυναίκας του σε ένα σιδηροδρομικό ατύχημα (που είναι όμως τρομοκρατική πράξη) φτιάχνει μια (ετερόκλητη) ομάδα-τιμωρίας των ενόχων.

Οι ταινίες του είδους δεν καταπίνονται εύκολα από την κριτική (εκτός αν ο χαρακτήρας είναι...μια promising young woman), η πέψη τους όμως γίνεται προκλητικά άψογα από ένα ευρύ κοινό που δείχνει να χρειάζεται την μυθοπλαστική εκτόνωση εκείνων που δεν μπορεί να πράξει στην πραγματικότητα. Κι από μια πλευρά καλύτερα: Αν είναι να πάρεις το κουμπούρι και να εξοντώνεις όποιον διαφωνεί μαζί σου (υπάρχουν και τα ΜΚΔ γι' αυτό), καλύτερα να στο εκτονώνει μια ταινία.

Η ταινία ωστόσο φαίνεται να είναι και λίγο κράμα βίας/κωμωδία, εξαιτίας των ελαφρώς κωμικά ανακουφιστικών μελών της ομάδας Μίκελσεν, με ένα χιούμορ που φαίνεται ιδιωματικό, μάλλον ύποπτα αγγλοσαξονικό, αλλά που μπολιασμένο με σκανδιναβική μούρλα μπορεί να αποδειχθεί εξόχως αποτελεσματικό. Για να δούμε.

Η ταινία βρίσκεται υπό την σκηνοθετική αιγίδα του Άντερς Τόμας Γιένσεν, που είχε κάνει με τον Μίκελσεν το «Men & Chicken» (2015), που επίσης είχε offbeat κωμικά στοιχεία, παρότι επ' ουδενί κωμωδία.

Να θυμίσουμε ότι ο Μίκελσεν βρίσκεται στην ίσως ακμαιότερη περίοδο της καριέρας του, είναι περιζήτητος πέρα από τον Ατλαντικό, θα βρίσκεται και στον 5ο Ιντιάνα Τζόουνς, ενώ αδιανόητα δεν βρίσκεται στην φετινή οσκαρική 5άδα καλύτερων ανδρικών ερμηνειών με το «Another Round». Το «Riders of Justice» ανοίγει στις αμερικανικές Ακτές στις 14 Μαΐου και την επόμενη εβδομάδα (21) παντού, καθώς και σε video on demand.