Όσκαρ Άιζακ και Τζέσικα Τσαστέιν σε πρώτες «Σκηνές από ένα Γάμο» - νεα || cinemagazine.gr
13:06
23/2

Όσκαρ Άιζακ και Τζέσικα Τσαστέιν σε πρώτες «Σκηνές από ένα Γάμο»

Στη λογική των mini TV series με ένα πιο «ειδικό βάρος», οι «Σκηνές από ένα Γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν αναβιώνουν στην σύγχρονη Αμερική.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Γραμμένες από τον Ίνγκμαρ Μπέργκμαν το σωτήριο έτος 1973 για την τηλεόραση, και με πρωταγωνιστές τη «δική» του Λιβ Ούλμαν και τον Έρλαντ Γιόζεφσον, οι «Σκηνές από ένα Γάμο» αποδόμησαν τη σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, που οδηγείται στον χωρισμό.

Απλωμένο σε μια αφηγηματική ροή μιας δεκαετίας, από την αγάπη και την αποδοχή, στην αποξένωση και τον χωρισμό, και το τωρινό ριμέικ γραμμένο από τον Χαγκάι Λέβι του «The Affair» παρατηρεί ενδοσκοπικά ένα ερωτευμένο ζευγάρι. Αυτή τη φορά, στους ρόλους ο Όσκαρ Άιζακ και η Τζέσικα Τσάστειν που συναντιούνται 7 χρόνια μετά το «A Most Violent Year» του Τζι Σέι Τσάντορ.

Η αρχική εκδοχή του Μπέργκαν ήθελε τις «Σκηνές από ένα Γάμο» χωρισμένους σε 6 μέρη, ενώ για την αμερικανική εκδοχή που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους μονταρίστηκε σε μια σχεδόν 3ωρη version.

Αυτοβιογραφικά πατώντας, ο Μπέργκμαν έγραψε την επώδυνη ιστορία από την δική του εμπειρία στον γάμο του με την επί χρόνια μούσα του, Λιβ Ούλμαν, που υπήρξαν παντρεμένοι από το 1965 μέχρι το 1970.

Στο sizzle του HBO MAX, εκεί που σύντομα θα προβληθούν οι «Σκηνές από ένα Γάμο» βλέπουμε και τα πρώτα πλάνα.