Οι καλύτερες σκηνές σεξ του 21ου αιώνα σύμφωνα με το Indiewire - νεα || cinemagazine.gr
12:58
16/5

Οι καλύτερες σκηνές σεξ του 21ου αιώνα σύμφωνα με το Indiewire

Από το «Να με Φωνάζεις με το Όνομά σου» στην «Υπηρέτρια» του Παρκ Τσαν-Γουκ κι από την «Άπιστη» του Έιντριαν Λάιν στο «Love» του Γκασπάρ Νοέ, το indiewire δημοσίευσε μια λίστα με τις καλύτερες σκηνές σεξ στο σινεμά του 21ου αιώνα.

Από τον Γιάννη Βασιλείου

Λέγεται ότι το σεξ έχει εξοστρακιστεί από τη μεγάλη οθόνη τα τελευταία χρόνια. Στην πραγματικότητα, όμως, μόνο στις υπερπαραγωγές το συναντούμε ολοένα και λιγότερο. Σκεφτείτε ότι η πρώτη σκηνή σεξ που είδαμε σε ταινία της Marvel, ήταν στο «Eternals» της Κλόι Τζάο. Τόνοι μελάνι χύθηκαν για μία από τις πιο νερόβραστες ερωτικές σκηνές της πρόσφατης (και όχι μόνο) μνήμης κι αυτό είναι ενδεικτικό του προβλήματος. Πρόκειται ,βέβαια, για φαινόμενο των τελευταίων ετών, όπως προκύπτει κι από την λίστα που ετοίμασε το indiewire με τις καλύτερες σκηνές σεξ του 21ου αιώνα.

Εκεί θα δεις ότι στο παρελθόν υπήρχε χώρος για σκηνές σεξ σε στουντιακές παραγωγές. Υπάρχει πχ. η σκηνή ανάμεσα σε Νιλ Πάτρικ Χάρις και Ρόζαμουντ Πάικ με την εντελώς ντεπαλμική κορύφωση στο «Κορίτσι που Εξαφανίστηκε» ή η σεξουαλική αφύπνιση της Νάταλι Πόρτμαν με τη βοήθεια της Μίλα Κούνις και υπό τους ήχους του Κλιντ Μάνσελ στον «Μαύρο Κύκνο». Καθώς πηγαίνουμε πιο πίσω στον εικοστό πρώτο αιώνα συναντούμε, επίσης, και την περίπτυξη των Χιθ Λέτζερ και Τζέικ Τζίλενχαλ στο «Mυστικό του Brokeback Mountain», καθώς και τις ιδρωμένες συναντήσεις των Ντάιαν Λέιν και Ολιβιέ Μαρτίνεζ στην «Απιστη» του Έιντριαν Λάιν.

Φυσικά, τη μερίδα του λέοντος κατέχει το ευρωπαϊκό σινεμά. Από την ερωτική συμφωνία για τρία όργανα στο «Love» του Γκασπάρ Νοέ – η μόνη σκηνή που αξίζει να κρατήσεις από το έργο- στην τριπλέτα των «Ονειροπόλων» του Μπερτολούτσι κι από εκεί στο πρόσφατο «Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ο ερωτισμός στην μεγάλη οθόνη αναδεικνύεται σε υπόθεση κυρίως ευρωπαϊκή, αν και στην κορυφή της λίστας βρίσκουμε μια ασιατική ταινία. Η πρώτη σκηνή της «Υπηρέτριας» του Παρκ Τσαν-Γουκ κερδίζει, σύμφωνα με τους συντάκτες του indiewire, την πρώτη θέση στο βάθρο λόγω του σαραντάλεπτου build-up της, αλλά και της λειτουργίας της εντός της δραματουργίας.

Δείτε την πλήρη λίστα και διαβάστε το σκεπτικό γύρω από τις επιλογές εδώ.