Σάρον Στόουν: «Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζο Πέσι από τους ελάχιστους μη μισογύνηδες συναδέλφους» - νεα || cinemagazine.gr
14:55
26/1

Σάρον Στόουν: «Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζο Πέσι από τους ελάχιστους μη μισογύνηδες συναδέλφους»

Σε συνέντευξή της στο Variety η Σάρον Στόουν διαχωρίζει την ήρα από το στάρι και λέει το παράπονο της για την τυποποίησή της στο μυαλό των υπεύθυνων κάστινγκ της βιομηχανίας. 

Από τον Γιάννη Βασιλείου

«Εργάστηκα με μερικούς από τους μεγαλύτερους σταρ που είχα το κοντινό μου πλάνο και την ίδια ώρα μου έδιναν οδηγίες και μου έλεγαν τι να κάνω. Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Τζο Πέσι δεν το έκαναν ποτέ αυτό, άλλοι όμως το έκαναν – είναι τόσο μισογύνηδες». Τάδε έφη Σάρον Στόουν, η οποία στο παρελθόν είχε δηλώσει και ότι ο Ντε Νίρο φιλούσε υπέροχα, καλύτερα από κάθε άλλο συμπρωταγωνιστή της. «Αντίθετα», συνέχισε, «όταν είχαν εκείνη τη δική τους στιγμή δεν με άκουγαν, δεν μου επέτρεπαν να επηρεάσω κι εγώ την ερμηνεία τους. Αυτό δεν είναι μεγάλη υποκριτική. Το να ακούς και να είσαι παρών αυτές τις εύθραυστες στιγμές, είναι πέρα από αυτό, είναι η ανθρώπινη εμπειρία».

Όλα αυτά σε συνέντευξή της στο Variety, όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε πώς το «Βασικό Ένστικτο» επηρέασε τον τρόπο που τη βλέπει η βιομηχανία. «Μου προτείνουν διαρκώς ρόλους που πρέπει να βγάλω τα ρούχα μου, κοινωνιοπαθείς χαρακτήρες επειδή έπαιξα την Κάθριν Τρεμέλ. Δεν θα χτυπήσει το τηλέφωνό μου για σκεπτόμενους, ευαίσθητους χαρακτήρες. Είμαι ζωγράφος, είμαι τραγουδοποιός, έχω 3 τραγούδια που βρέθηκαν στο νο.1 άλλων χωρών, αλλά μπήκα σε αυτή τη βιομηχανία ως κάποιου τύπου Μπάρμπι και φαίνεται ότι είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να μου δώσουν την ευκαιρία να παίξω κάτι άλλο.»

Να θυμίσουμε ότι για την ερμηνεία της στο «Καζίνο» του Μάρτιν Σκορσέζε απέσπασε (δικαιολογημένα) τη μοναδική οσκαρική της υποψηφιότητα μέχρι σήμερα – και, παραδόξως, τη μοναδική οσκαρική υποψηφιότητα της ταινίας.