«Stillwater»: Ο Ματ Ντέιμον θα κάνει τα πάντα για την κόρη του - νεα || cinemagazine.gr
12:36
12/5

«Stillwater»: Ο Ματ Ντέιμον θα κάνει τα πάντα για την κόρη του

Πέντε χρόνια μετά το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας «Spotlight: Όλα στο Φως», ο Τομ Μακάρθι επιστρέφει με το «Stillwater», ένα οικογενειακό δράμα που ταξιδεύει τον Ματ Ντέιμον στη Μασσαλία για να σώσει την κόρη του.

Από τον Χρήστο Πολίτη

Θα είναι σαν τις τελευταίες ταινίες του Λίαμ Νίσον και δεν θα είναι. Κι ενώ ο Νίσον στα «Taken» προσπαθούσε να βρει την εξαφανισμένη κόρη του, στο «Stillwater» ο Ματ Ντέιμον προσπαθεί να βγάλει την κόρη του από την φυλακή για ένα έγκλημα που αρνείται πως έκανε.

Εδώ η ταινία του Μακάρθι βασίζεται χαλαρά στην αληθινή ιστορία της Αμάντα Κοξ, μιας αμερικανίδας που πέρασε 4 χρόνια σε ιταλικές φυλακές κατηγορούμενη για το φόνο της Μέρεντιθ Κέρτσερ, με την οποία μοιραζόνταν το ίδιο διαμέρισμα ως φοιτήτριες το 2007. Θα έπαιρνε 8 χρόνια για να την αθωώσει οριστικά το δικαστήριο, μετά από μία μεγάλη περιπέτεια.

Ο Ντέιμον ταξιδεύει από την μικρή κωμόπολη που διαμένει ως την άγνωστη (και επικίνδυνη, όπως αποδεικνύεται) Μασσαλία για να αποδείξει την αθωότητα της κόρης του αλλά και για να βρει εκείνους που την έμπλεξαν, όταν η φίλη της βρέθηκε νεκρή. Σύμμαχός του σε μια χώρα με διαφορετική γλώσσα, άλλες συνήθειες και ένα πολύπλοκο νομικό σύστημα, η γαλλίδα Βιρζινί με την μικρή της κόρη.

Στην ταινία συμπρωταγωνιστεί η Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν και η ολοένα και πιο ανερχόμενη Καμίλ Κλοτίν, που έγινε γνωστή από το τηλεοπτικό «Call my Agent!» και το «Μυστήριο του Κυρίου Πικ», ενώ θα τη δούμε προσεχώς στο «House of Gucci» του Ρίντλεϊ Σκοτ.